FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 14/10/2021

Cap de setmana de copes al Bisaura i al Puigsacalm

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Les copes catalanes de Curses per Muntanya es decideixen aquest cap de setmana al Bisaura i al Puigsacalm.

La Trail del Bisaura és l’última cursa de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya que va iniciar-se el passat 21 de març a la Trencacims Paüls  i que ha passat per la Cameta Coixa, Cames de Ferro, Buff Epic Trail i Taga 2040 Evo, recorrent bona part del país.

Aquesta edició de la Copa ha mantingut un alt nivell de participació i un seguiment important per part de la majoria d’aspirants al títol.

En categoria femenina l’última cursa, al Trail del Bisaura, arriba ja amb el campionat a la butxaca de l’anoienca, Georgina Gabarró (UECAnoia),  que després de la seva tercera victòria a la competició, aconseguida a la Taga 2040 Evo, va sentenciar el campionat.

La lluita en categoria femenina serà pel pòdium final on Cèlia Balcells (CE Queralt) i Rosa Navarro (CEM la Cameta Coixa) surten com a favorites per a ser segona i tercera a la general final però on Cristina Fargas (CE Alcover), Marili Banegas (CE Bellcaire) o Laura Castellarnau (CE Alta Ribagorça) podrien també aspirar a pòdium depenent dels resultats finals.

Sergi Garcia i David Rovira se la juguen al Bisaura

En categoria masculina la Trail del Bisaura decidirà el campió de la XIX Copa Catalana de Curses per Muntanya. El gran favorit ara per ara és el cerdà, Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus). Garcia ha estat líder des de la primera cursa a Paüls però matemàticament no ha sentenciat la competició i amb números a la mà el ripollès David Rovira (UE Sant Joan de les Abadesses) podria també aspirar al títol final en cas de victòria i que Garcia quedès fora del punts.

Rovira ja va guanyar a casa seva en l’última prova i ara intentarà de completar la sorpresa i superar a un Sergi Garcia que suma dues victòries a la Copa.

El segon lloc de moment és per David Vidal (CEM la Cameta Coixa) qui serà un espectador de luxe en la lluita pel títol però que es jugarà el pòdium final amb Jordi Roy (CE Torelló) i Marc Ollé (UEC Anoia), en una edició de la nostra Copa, on tot està per decidir en aquesta última cursa.

La Trail del Bisaura es disputarà aquest dissabte 16 d’octubre amb sortida i arribada a Sant Quirze de Besora i un recorregut de 22km i 1.100m+.

Gabarró vol el doblet al Puigsacalm

La XI Copa Catalana de Curses Verticals tambés es decideix aquest cap de setmana a la 6a Vertikalm. Amb el títol en joc i tot per decidir en una Copa curta de 3 proves on Pere Rullan (La Molina CE) i Georgina Gabarró (UECAnoia) arriben com a líders després de les dues primeres curses disputades al Sobrepuny i a la Cara Amon.

La lluita pel títol però estarà molt oberta, ja que les diferències entre els primers classificats són mínimes.

En categoria masculina noms com els de Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus), David Vidal (CEM la Cameta Coixa), Marcel Romaní (UEC Gràcia) o Jordi Alís (Cerdanya Skimo Team) apunten a principals rivals de Rullan per aconseguir el títol.

Pel que fa a la categoria femenina Anna Pujol (CE Madteam), Cristina Vilarnau (CCE la Vall del Terri), Laura Vila (CE Madteam) o Aitana Domenech (CMR Olesa) són les millors posicionades per intentar trencar l’hegemonia de Georgina Gabarró.

La Vertikalm, organitzada des del GECA-Lletissonada es disputarà aquest diumeneg 17 d’octubre amb sortida a Sant Privat d’en Bas i arribada al cim del Puigsacalm. En total 5Km i 975m+ que posaran a prova als corredors per muntanya.