Notícies - 15/02/2022

Biberons dona el tret de sortida a la temporada de Curses per Muntanya

Terra Alta Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Història i esport s’agafaran de la mà aquest diumenge 20 de febrer a Pinell de Brai (Terra Alta) en el que serà una nova edició de la Cursa dels Biberons, organitzada des de l’AE Cota 705. La cursa serà el Campionat de Catalunya per equips i donarà el tret de sortida oficial a la temporada de Curses per Muntanya.

Els biberons van ser la lleva de joves cridats a files l’any 1938 pel Govern republicà per combatre l’alçament militar a l’Estat. Els nois nascuts l’any 1920 van ser els més joves que van ser cridats per anar a lluitar a la Guerra Cívil i van participar a primera línia de front a la batalla de l’Ebre en el tram final de la Guerra. Molts no van tornar a casa i van perdre la vida a les trinxeres del bàndol republicà del front ebrenc.

La Cursa dels Biberons recòrrer part d’aquest territori de trinxeres i ho fa a més a més amb una recreació històrica per a situar als corredors en aquest nefast record de la Guerra Civil.

Un campionat matiner

Amb sortida i arribada al poble de Pinell de Brai (Terra Alta) la cursa que obrirà el foc aquesta temporada i constarà de 23 quilòmetres i 1345m d+, per un terreny que s’espera que els corredors i corredores trobin molt eixut. La prova després de la seva sortida de Pinell de Brai, aviat s’endinsa a la serra de Cavalls i tot seguit a la serra de Pàndols, per a acabar de nou al mateix municipi. És un recorregut circular que ofereix unes vistes inigualables. Un entorn fràgil i aspre a la vegada, amb algunes espècies florals endèmiques del clima mediterrani litoral.

En l’última edició del Campionat de Catalunya, l’equip masculí del CE Trencacims i l’equip femení del CE Pontsicà es van emportar el títol, en el primer Campionat de Catalunya per equips que se separaven les categories.

L’any 2020 va ser una de les últimes curses que es va poder disputar abans de la pandèmia i va servir també per proclamar a l’equip de la CE Cameta Coixa com a campions de Catalunya.

El Campionat serà l’aperitiu de la temporada de Curses per Muntanya que s’allargarà fins a la tardor.