FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 09/08/2021

El CE Trencacims i el CE Pontsicà dominen a Aristot

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips s’ha decidit a la 14a Trobada d’Aristot, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca.

La prova ha tingut un recorregut de 23km i 1750m de desnivell, i ha transcorregut per un terreny d’alta muntanya, a més de 2.000m. d’alçada en molts dels trams del circuit. El punt culminant de la cursa ha estat la pujada al Turó Punçó (2.495 metres).

En categoria masculina la victòria a la cursa ha estat per Marc Ollé (UECAnoia), tot i això la victòria d’Ollé no ha servit a l’equip de l’Anoia per emportar-se el triomf absolut. Aitor Tomàs i Pau Lleixà (CE Trencacims) han acompanyat a Ollé al pòdium i han donat més punts a l’equip de Paüls que ha acabat superant als de l’Anoia a la general.

El CE Trencacims agafa el relleu del CEM la Cameta Coixa com a campions de Catalunya per equips i s’estrena com a millor equip d’aquesta competició en el que ha estat la 14a edició del Campionat.

El segon lloc l’ha ocupat la UECAnoia que amb Marc Ollé al capdavant ha pogut lluitar de tu a tu amb l’equip de Paüls. L’últim calaix del pòdium ha estat pel CE Pontsicà. L’equip de Ponts és un dels més constants, ja que amb aquest acumula fins a quatre tercers llocs en el campionat.

L’estrena femenina

En la seva lluita per seguir buscant la igualtat i per potenciar l’esport femení la FEEC per primer cop aquesta temporada ha decidit establir també el títol femení. Les tretze edicions anteriors havien decidit en conjunt masculí i femení i puntuar per l’equip que es representava i es proclamava només un equip campió. La cursa d’Aristot s’ha estrenat com a primer Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya per equips femení.

Amb això es vol potenciar la creació d’equips 100% femenins en aquesta disciplina i potenciar així més encara la participació femenina.

El primer campió de Catalunya per equips femení ha estat el CE Pontsicà. El segon lloc de l’Anna Fernàndez i el cinquè de Clàudia Roca han decidit el títol favorable a l’equip de Ponts. Que passarà a la història com el primer equip femení campió.

En segona posició el CE Trencacims ha estat a punt de fregar el doblet però s’ha quedat a les portes. Júlia Rius, sisena, i Catalina Corchie, setena, han estat les capdavanteres de l’equip del Baix Ebre.