FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 16/02/2020

El CEM La Cameta Coixa s’emporta el títol de campió de Catalunya per equips

Terra Alta Curses per Muntanya

El Club Esp. de Muntanya La Cameta Coixa s’ha proclamat campió de Catalunya per equips de curses per muntanya, a la prova que s’ha disputat a Pinell de Brai (Terra Alta). La cursa dels Biberons, organitzada per l’Associació Esportiva Cota 705, ha celebrat la setena edició amb 300 corredors d’altíssim nivell nacional i internacional.

La cursa absoluta, de 23 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.345 metres, ha pres la sortida des de l’interior de la Catedral del Vi com és habitual i s’ha endinsat a través de les magnífiques serres de Cavalls i Pàndols, escenaris històrics de la Batalla de l’Ebre. Per aquesta edició s’han recuperat camins per recórrer la Serra de Cavalls, endurint en part el seu itinerari.

En categoria femenina, Rosa Maria Navarro (CEM Cameta Coixa) ha dominat de principi a fi confirmant el bon nivell que va demostrar l’any passat. Navarro s’ha proclamat guanyadora amb un temps de 2 hores i 27 minuts i amb un avantatge de nou minuts sobre la segona classificada, Montse Martínez (CEM Cameta Coixa). Anna Fernández (CE Pontsicà) ha estat tercera amb 2 hores, 37 minuts i 14 segons.

En categoria masculina, s’ha vist un autèntic frec a frec per a la victòria entre Andreu Simón i Zaid Ait Malek, tots dos companys d’equip del CEM Cameta Coixa. Finalment han creuat junts la línia de meta compartint victòria amb un temps d’1 hora i 58 minuts. La tercera posició ha estat per Raul Butaci (CE Pedala.cat Balaguer), amb 2 hores justes.

Pel que fa al Campionat de Catalunya, el CEM Cameta Coixa ha fet valer la seva condició de favorit i s’ha endut el títol sense oposició davant els altres set equips. L’equip de Miravet es presentava a la línia de sortida amb alguns dels millors corredors de muntanya del moment i no ha donat cap opció als seus rivals, col·locant la majoria dels seus integrants entre els 10 millors en homes i entre les 5 millors en dones. En total ha sumat 19 punts, considerablement per sobre del seu principal club competidor, l’equip local AE Cota 705, que s’ha proclamat subcampió català amb 76 punts. El CE Madteam ha aconseguit col·locar-se al tercer lloc del podi amb 86 punts.

Podeu consultar les classificacions en aquest enllaç.