FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/11/2017

Aitor Iraizoz i Marta Batalla, guanyadors de la Roures Extrem

Curses per Muntanya

La Roures Extrem, organitzada pel CE Alliberadrenalina, ha tancat la 6a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), el 4 de novembre. La cursa, amb sortida i arribada a Montblanc, és una evolució de la prova que ja es va disputar l’any passat amb una distància més curta (71 kms) i que llavors va formar part de la copa de curses de resistència.

La cursa, que inicialment havia presentat un recorregut de 90,5 quilòmetres i 5.400 metres de desnivell positiu, s’ha vist afectada per fortes precipitacions i l’organització ha decidit escurçar el circuit inicialment previst per motius de seguretat. Finalment, el recorregut ha quedat en 59,4 quilòmetres, eliminant els controls de Penyaroja i Vilaverd. Només 13 dels més de cent corredors han pogut acabar la cursa tal com estava prevista inicialment.

Aitor Iraizoz s’ha emportat la victòria en categoria masculina amb un temps de 9 hores i 15 minuts. David Arredondo (CE La Xiruca Foradada) ha estat segon, creuant la línia de meta 16 minuts més tard que el campió. Els ha acompanyat al podi Emili Rafecas (CE del Penedès), amb poc més de 10 hores de cursa.

En categoria femenina, Marta Batalla (AAEET) ha estat la guanyadora, amb 12 hores i 55 minuts. Batalla ja va ser campiona en l’edició de l’any passat, compartint la primera plaça del podi amb Giulia Portaluri, segona classificada de la Marató dels Roures. L’han acompanyat al podi, Lluna Martí i Isabel Pelegrina.

A més de la prova reina a Montblanc també s’han corregut quatre curses més, entre els 42 i els 8,3 quilòmetres, a més de donar el tret de sortida del 8è premi FEEC-Canicròs.

Ander Inarra i Ester Casajuana guanyen la Marató dels Roures

La Marató dels Roures, amb 42 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu, ha tancat també el calendari de la 4a Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC.

Ander Inarra, amb 4 hores i 38 minuts ha estat el campió d’aquesta última cursa de la copa. 35 minuts més tard arribava Raul Butaci (CE Pedala.cat Balaguer) i en tercera posició, el local Gerard Mangrané (CE Alliberadrenalina).

La campiona d’aquesta edició ha estat Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina), que corria a casa, amb un temps de 6 hores i 15 minuts. Gairebé un quart d’hora més tard ha traspassat la línia de meta Giulia Portaluri (AAEET), seguida de Tati Orquiola (CE Trail Tarraco), que ha parat el cronòmetre amb 7 hores i 22 minuts registrats.

Ester Casajuana, camipiona de la Marató dels Roures, creuant la línia de meta

Fotos / CE Alliberadrenalina