FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Tino Rubio Gaspar
Foto: Tino Rubio Gaspar

Notícies - 13/10/2021

Aida Torres, medalla de bronze de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora de la FEEC Aida Torres (CE Torelló) ha tornat a posar-se sota el focus en una competició d’escalada esportiva internacional aquest passat cap de setmana, penjant-se la medalla de bronze en l’última prova de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc del 2021. A la prova disputada a Soure (Portugal) també han acudit els escaladors de la FEEC Lau Macià (CE Esparreguera) i Lucía Miranda (UEC de Cornellà), juntament amb sis escaladors de la selecció espanyola.

Aida Torres, una jove promesa de l’escalada esportiva

El bronze d’Aida Torres arriba poc després d’aconseguir la 4a posició al Campionat del Món Juvenil d’escalada esportiva celebrat a la ciutat russa de Voronezh a finals del passat mes d’agost. Amb aquesta nova medalla l’escaladora torellonenca continua sumant una llarga llista d’èxits com a escaladora esportiva.

Torres ja apuntava maneres a l’inici de la competició i ha passat la fase classificatòria de la categoria Júnior femenina en primera posició, després d’aconseguir fer top en els cinc blocs de la prova en sis intents. A la final, un top i tres zones han estat suficients per aconseguir la tercera posició. La segona posició ha estat per l’escaladora alemanya Sandra Hopefensitz que ha aconseguit el mateix nombre de tops i zones que Torres en menys intents, i la primera per a l’eslovena Lucija Tarkus, qui ha aconseguit la medalla d’or en aconseguir una zona més que les seves joves contrincants.

La jove torellonenca no només s’ha endut una medalla de bronze, sinó que aquesta li ha servit per proclamar-se subcampiona de la Copa d’Europa Juvenil de Bloc. En definitiva, la prova disputada a Soure li ha servit per a endur-se dos títols i refermar el seu gran potencial com a escaladora esportiva.

Bones posicions per a Lucía Miranda i Lau Macià

Lucía Miranda i Lau Macià també han tingut bones posicions a la competició celebrada a Portugal. Miranda ha aconseguit arribar a les finals de la categoria Youth A femenina posicionant-se en una envejable 8a posició. Macià tampoc ha decebut i ha fet 5 tops a les classificatòries de la categoria Youth B, però el seu gran nombre d’intents no li han permès arribar a les finals, quedant finalment en 13a posició.