FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Climbing Federation of Russia
Foto: Climbing Federation of Russia

Notícies - 31/08/2021

Aida Torres destaca al Campionat del Món Juvenil d’Escalada a Rússia

Escalada esportiva Escalada

Els escaladors i escaladores de la FEEC, Aida Torres (CE Torelló), Rut Monsech (CE Alpicat), Lau i Lluc Macià (CE Esparreguera) han passat els darrers 9 dies, entre el 21 i 30 d’agost, a la ciutat russa de Voronezh competint al Campionat del Món d’escalada esportiva juvenil.

La competència ha estat forta i cap dels escaladors catalans ha pogut arribar a les finals de bloc i dificultat. Tot i això, la 16a posició d’Aida Torres en velocitat, sumada a l’11a en bloc i la seva 29a posició en dificultat han fet arribar a l’escaladora torellonenca a la 4a posició combinada de la categoria Júnior femenina. Per la seva banda, Rut Monsech ha aconseguit l’11a posició combinada de la mateixa categoria i Lau Macià la 15a combinada de la categoria Youth B. Lluc Macià, en canvi, només ha participat en les categories de bloc i dificultat i per tant no s’ha classificat per la combinada de la seva categoria, Youth A.

Puntuacions dels escaladors de la FEEC

Aida Torres va estrenar-se en la competició a Rússia, l’última juvenil de la seva carrera, superant la seva marca personal en la disciplina de Velocitat amb un temps de 10.73 segons, aconseguint així arribar a les finals. Finalment, els 11.24 segons de la final la van deixar en 16a posició.

Quant a la disciplina de bloc, la torellonenca va passar a les semifinals amb 2 tops i 3 zones dels 6 blocs de les classificacions, però l’únic top i les tres zones dels 4 blocs disputats no van ser suficients per passar a les finals. Tot i això, la jove escaladora va aconseguir una envejable 11a posició. Pel que fa a la disciplina de dificultat, una mala gestió de la segona via de la classificatòria no va deixar-la passar a les semifinals amb una 29a posició.

L’escaladora moianesa Rut Monsech, per la seva banda, no va començar amb bon peu en la disciplina de Velocitat i va acabar en la 25a posició amb un temps de 12.28 segons. El bloc tampoc ha estat el seu fort en el campionat disputat a Voronezh i ha quedat en una 36a posició amb 3 zones i cap top dels 6 blocs de les classificacions. Tot i això, en la disciplina de dificultat va aconseguir remuntar, aconseguint passar a les semifinals i quedant finalment en una 22a posició.

Quant als germans Macià, només el més jove, en Lau, va competir en la disciplina de Velocitat. Tot i això, un temps de 13.28 segons el van deixar en una 35a posició. Pel que fa al bloc, en Lau va poder passar a les semifinals i va quedar en una 20a posició amb zero tops i 2 zones dels 4 blocs disputats a les semifinals. El més gran dels germans Macià, en Lluc, fa estar a punt d’entrar a les semifinals amb una 22a posició, però malauradament l’únic top i les 5 zones no van ser suficients. En dificultat, ambdós van passar a les semifinals, quedant finalment en una 25a posició d’en Lau i una 21a posició d’en Lluc.

El CTEEC prepara la Copa d’Espanya de Dificultat

Amb la fi del Campionat del Món d’escalada esportiva juvenil a Voronezh (Rússia) acaba la temporada de competicions internacionals juvenils, però el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) sap que encara té feina per fer i ja té els ulls posats en la segona prova de la Copa d’Espanya de Dificultat que començarà aviat. Aquesta se celebrarà al Climbat La Foixarda l’11 i 12 de setembre i competiran els millors escaladors Juvenils i Absoluts.

Així doncs, per preparar aquesta competició, aquest proper diumenge dia 5 de setembre els escaladors del CTEEC es reuniran a la sala Indoorwall Vilanova i la Geltrú per fer un simulacre de competició on podran fer assajos “a vista” i “al flash” per preparar la competició de dificultat.