Gorgs

11a Trobada Internacional de Barranquisme – Gorgs 2014

Organyà – 20 i 22 de juny de 2014

Els dies 20 i 22 de juny la població d’Organyà acollirà l’onzena edició de Gorgs 2014, la tradicional trobada que agrupa els amants del descens de barrancs i que cada any serveix per a la divulgació d’un indret diferent del país amb possibilitats per a aquesta pràctica esportiva.

Organyà, el bressol de la llengua catalana i el lloc en el qual es va localitzar el text més antic escrit en català i en qualsevol altra llengua romànica peninsular, es convertirà en la seu d’aquesta trobada internacional.

Una petita vila de l’Alt Urgell, protegida per la immensa ombra de la muntanya de Santa Fe, coronada per una ermita situada a més de 1.200 metres d’alçada. I amb una gran riquesa paisatgística. Una riquesa paisatgística idònia per a dur a terme el descens de barrancs.

Durant aquestes dates, tots els assistents a Gorgs, gaudiran de la fira de material de marques especialitzades, conferències i ponències sobre diverses temàtiques relacionades amb aquesta pràctica esportiva realitzades per professionals, tallers de formació i multitud d’activitats diferents.

La publicació del llibre “Gorgs Organyà. Guia de barrancs”, d’Edicions Salòria, recollirà tota la informació sobre els accessos, els descensos i els retorns d’una quarantena de barrancs, a més de contenir la fitxa tècnica de cada un d’ells. Aquesta guia serà lliurada gratuïtament a tots els participants.

El recull de la informació turística de la zona i la il·lustració amb fotografies, converteixen aquesta publicació en una guia imprescindible per a tots els amants d’aquest esport, a més de dotar-la d’un major atractiu visual.

I una zona d’acampada lliure i els diferents establiments de la zona ofereixen diversitat d’opcions per a pernoctar a Organyà durant Gorgs.

Aquest any 2014, la coneguda trobada de barranquisme arriba a la seva 11a edició, essent una activitat que ha anat creixent any rere any, arribant als 280 inscrits en la seva última edició de 2013 a Tortosa.

Vídeo promogut al programa Zona UFEC d’Esport 3

Selecció de fotografies de la trobada publicades a Facebook

Principals notícies i anuncis generats des de la FEEC

Antecedents

Gorgs va ser creada al 2004 per la Federació Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), de la mà dels membres del Comitè Català de Barrancs. Les edicions de 2007 fins al 2010 es van fer conjuntament amb la Federació Catalana d’Espeleologia (FCE). L’any 2009 es van afegir les federacions aragoneses d’espeleologia i de muntanya amb la denominació de Gorgs-Mayencos i amb el propòsit de crear en un futur trobades independents.

Al 2007 es creà el Congrés Internacional de Canyons i Engorjats. Aquest Congrés és independent però s’acostuma a fer dins de Gorgs. El Congrés consta de xerrades tècniques, ponències sobre les tendències del material, aspectes sobre geologia, biologia, meteorologia, seguretat, medicina, així com presentacions de llibres i tot allò relacionat amb el món del barranquisme.

Edicions anteriors

gorgs_2011

Gorgs 2013 – Tortosa (Baix Ebre)

Gorgs 2012 - Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) Memòria Gorgs 2012

Gorgs 2011 - Sant Llorenç de Morunys (Solsonès)

Gorgs 2010 - El Pont de Suert (Alta Ribagorça)

Gorgs 2009 - Morillo de Tou (Sobrarb)

Gorgs 2008 - Arnes (Terra Alta)

Gorgs 2007 - Tremp (Pallars Jussà)

Gorgs 2006 - Ribes de Freser (Ripollès)

Gorgs 2005 - Coll de Nargó (Alt Urgell)

Gorgs 2004 - Sort (Pallars Sobirà)