Ferran Latorre espera les condicions òptimes per atacar el cim de l’Everest


 

Un mes i cinc dies han passat des de que en Ferran Latorre (CEC, UE Vic) va marxar de Catalunya camí de poder tancar el cercle del seu somni a l’Everest.

L’alpinista establert a Osona es troba ara mateix al camp base al costat del company de cordada el francès, Yannick Graziani.

Latorre ha explicat via el seu twitter que ja està a punt per atacar el cim a l’espera de les condicions meteorològiques òptimes.

Ferran Latorre va veure com una grip endarreria el seu ritme d’aclimatització però després de superar les molèsties físiques i d’uns dies difícils, en Ferran ha pogut arribar fins al camp IV a uns 7.900m al coll sud de l’Everest.

En principi i si les condicions climatològiques ho permeten l’expedició té previst fer cim aquest cap de setmana.   En cas d’èxit, Ferran Latorre entraria dins d’un grup selecte d’alpinistes -només 15 sense oxigen- que han aconseguit tancar l’aventura dels catorze i obriria així també una pàgina important de l’alpinisme al nostre país.

Les ascensions al Nanga Parbat (8.126) i al Makalu (8.481) l’últim any segons el mateix Latorre fan que l’estat d’ànim de l’alpinista català sigui positiu tot i els entrebancs que s’ha trobat en aquesta expedició. El mateix alpinista explicava que en les diferents expedicions que ha fet fins ara a l’Everest ha sumat un any sencer instal·lat al camp base del cim més alt de la terra.

Ara en Ferran hi torna a ser en el que és la seva segona residència i aquest cop confia en què els diferents elements puguin trobar-se per assolir aquell somni que un dia va tenir de nen.

Suport des d’arreu del país

L’expedició d’en Ferran Latorre s’està seguint amb molta atenció des d’arreu de Catalunya i especialment des d’Osona on té establerta la seva residència l’alpinista.

Els darrers dies amb l’etiqueta #VaaaFerran i #AmuntFerran les xarxes s’han omplert de fotografies donant suport a Latorre. Des de membres de la UE VIC, passant per l’Alcaldessa de Vic, Anna Erra, o els Castellers de Vilafranca s’han fotografiat amb pancartes d’ànims cap a Ferran Latorre.

Des del portal www.meteomuntanya.cat  també s’està seguint de manera especial aquesta expedició. De fet des del passat 1 de maig es poden seguir les condicions meteorològiques que es troba en Ferran dia a dia a l’Everest. Des del Servei Meteorològic de Catalunya s’ha estat en contacte amb l’alpinista català per aportar aquella informació meteorològica necessària per aconseguir fer amb èxit el seu catorzè vuit mil.

 

Comparteix aquesta notíciaShare on FacebookTweet about this on Twitter