FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Monogràfic d’Autorescat Alpí (Ass. Excta. Catalunya de Reus)

Ratio 1:6
Contacte

aec@aecreus.cat

PRESENTACIÓ:

Les glaceres acostumen a ser l’entorn que envolta les grans muntanyes alpines. Dirigit a aquells alpinistes que disposin del nivell 1 d’alpinisme com a mínim, o un currículum d’acord amb aquest nivell.

 

TEMARI:

-Taller de nusos adequats a l’autorescat alpí.

-Progressió per corda fixa amb mitjans de fortuna.

-Progressió per corda fixa amb mitjans mecànics.

-Encordament d’ancoratges a la neu.

-Muntatge de polipasts amb mitjans de fortuna i amb mitjans mecànics.

-Protocol d’actuació en un autorescat.

-Simulacres de progressió, detenció i autorescat.

 

MATERIAL PER AL CURSETISTA:

Individual: casc, piolet, grampons, arnès, 4 mosquetons de seguretat (2 mínim tipus HMS), 2 o 3 cordinos aconsellables de 7 mm. Diàmetre apte machard i una baga de 3 m de 8 o 9 mm. Diàmetre com a mínim de llarg, anella cosida per a reunió mínim 1,20 m i anelles amb mosquetons.

Material específic no obligatori: tibloc, mini o micro-traxion, mosquetons simètrics, politja, Rope-man, Duck, mosquetó tipus Belay Master.

 

EQUIP

L’apropiat per a l’època hivernal, guants, ulleres de sol per a la neu i paraneus.

 

NORMES DEL CURS:

– Places: mínim 6 alumnes i màxim 12 alumnes. Els inscrits han de ser múltiples de 6. Si s’arriba a 6 alumnes, s’han d’apuntar en llista d’espera fins arribar a 12 alumnes.

– Disposar de la llicència federativa anual de la FEEC-2022 modalitat C o superior, o es tramitarà la llicència temporal per als dies del curs (5€ per dia, aprox.).

– Omplir el full d’inscripció i el TEST 1.

– Edat mínima 16 anys. Els menors de 18 anys hauran de presentar permís patern amb fotocòpia del DNI del tutor o tutora.

– El participant assumeix, doncs, els possibles riscos que això comporta i es compromet a seguir les instruccions que en cada moment se li donin per part del professorat.

– La direcció del curs es reserva el dret de modificar el programa si les condicions meteorològiques o altres motius ho aconsellen.

– La direcció del curs i el seu equip es reserven el dret d’excloure del curs qualsevol alumne que demostri desinterès, manca de capacitat o incompliment de les normes.

Els viatges, àpats i pernoctacions aniran a compte de l’alumnes.

 

PROGRAMA DEL MONOGRÀFIC

DESEMBRE

Dimecres, 14:  Presentació i sessió teòrica a l’entitat de 19 h a 21 h.

Dissabte, 17: Sortida pràctica. Lloc a determinar.

Diumenge, 18: Sortida pràctica. Lloc a determinar.

 

DIRECTOR: Jordi Solans.

Tots els instructors tenen la titulació de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya-ECAM.

Les dones amb la llicència federativa anual de la FEEC podran demanar la subvenció “Dona i Esport” i se’ls retornarà : es retornarà aproximadament el 20% de la inscripció.

Objectius

Conèixer la tècnica de progressió en aquest medi de la forma més segura i les tècniques d'autorescat en cas d'una caiguda en una esquerda és el temari d'aquest curs.