FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Monitor d’Excursionisme 2024

Nivell Monitor
Ratio 1/8

Aquesta tardor, l’Àrea de Formació i ECAM, convoca el curs de Monitor d’Excursionisme del 2024 pels mesos d’octubre a desembre.

La figura del Monitor és la que dóna suport en la dinamització de les activitats que organitzen les entitats excursionistes i a la vegada promou les diverses activitats de muntanya que s’hi organitzen. A més, és el primer pas per ser formador benèvol mitjançant la titulació d’Instructor de l’especialitat.

Aquest curs va dirigit a totes les persones que vulguin realitzar aquestes tasques dintre les entitats i clubs excursionistes adherits a la FEEC i que ja hagin superat les proves d’accés al curs.

A continuació es presenten els detalls d’aquesta convocatòria:

Requisits d’accés:

  • Tenir el carnet federatiu de la FEEC de l’any en curs
  • Haver superat les proves d’accés al curs.

Calendari del curs:

El calendari estarà penjat al web de la FEEC i pot estar subjecte algun canvi tant per la meteorologia com per les mesures del govern. Totes les classes teòriques es faran en format online i e-learning.

– Aquest any, el calendari tindrà dos grups, el de Lleida i el d’Horta, els alumnes podràn inscriure’s allà on més els hi interessi, hi hauràn de fer la totalitat de les classes al grup escollit, ja que el calendari es dividirà.

Durada del curs:

El curs té una càrrega lectiva de 90 hores teòric – pràctiques. Un cop finalitzat i superat el curs
cal fer 90 hores de pràctiques.

L’assistència a les sortides pràctiques i a l’avaluació és obligatòria i es permet l’absència fins a un 20% del contingut teòric.

Places:

Hi ha un màxim de 24 places i el mínim per fer el curs és de 12 inscrits.

Lloc:

Els llocs on realitzaran les sessions teòriques i les sortides pràctiques  estaran publicats a lateral d’aquesta pàgina web, juntament amb el programa.

Preu d’inscripció:

210 €. El preu de la matrícula no inclou els desplaçaments, les dietes ni l’allotjament.

*Les inscripcions s’obriran a partir del mes de març

Objectius

L’objectiu del curs és donar coneixements tècnics i de seguretat per poder fer aquest suport en les activitats i a la vegada treballar eines de comunicació i per la dinamització de grups.