FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

2a Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”

Aquesta prova forma part de
Circuit Català de Marxa Aquàtica 2021

Baix Camp Marxa aquàtica

29 d'agost 2021

Platja d'en Forès

Av. de la Diputació, 6, 43850, Cambrils

Preu Federat - Soci entitat = 0€ /Federat - No Soci entitat = 10€ / No federat - Soci entitat = 5€ / No federat - No soci entitat = 15€

Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. CAMBRILS

Contacte

c.e.cambrils@gmail.com

El proper dia 29 d’agost arrenca el II Circuit Català de Marxa Aquàtica, un esdeveniment organitzat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que té per objectiu la promoció, el gaudi i la pràctica d’aquesta nova disciplina esportiva, alhora que es fomenten els valors de superació personal, germanor i solidaritat entre els participants.

Durant els mesos de agost, setembre i octubre, diverses platges catalanes, des de la Costa Daurada a la Costa Brava, aplegaran un seguit de proves no competitives, així com 2na Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, primera prova del circuit al territori, que tindrà lloc a la platja del Regueral de Cambrils el proper 29 d’agost.

La marxa aquàtica és una disciplina esportiva que va sorgir al nord de França el 2005 i que es practica principalment a la platja. Es tracta d’una modalitat del senderisme que consisteix a caminar dins de l’aigua a un nivell entre el melic i les aixelles, tot impulsant-se amb les cames i ajudant-se amb les mans nues o bé amb altres estris, com ara un rem.

Donats els seus beneficis per a la salut, la possibilitat de practicar-la tot l’any i el seu baix impacte articular, la marxa aquàtica ja aplega molts adeptes. A més a més, és una activitat divertida, que es pot practicar de forma individual, en grup reduït o gran grup, i que pot millorar la condició física de qualsevol persona, o bé complementar l’entrenament d’esportistes d’altres disciplines.

Per tot això, la FEEC, i les entitats excursionistes del litoral estan apostant per introduir aquest esport, apadrinat per la mateixa Federació francesa de senderisme, i donar-lo a conèixer entre els seus socis i simpatitzants. El C.E. Cambrils és un dels centres pioners en la matèria, ja que dues de les seves sòcies, la Janina Castellnou i l’Alexia Pedrerol, van participar en el primer curset de monitors de marxa aquàtica organitzat per la FEEC amb formadors de la Federació francesa de senderisme, l’estiu de 2019.

Des de llavors, la marxa aquàtica forma part de la programació regular d’activitats del C.E.Cambrils, ja siguin orientades a la iniciació, com a la preparació intensiva del proper circuit, entrenament que realitzen conjuntament les diferents entitats excursionistes que s’han convocat al 2n Circuit Català i al 2n Campionat.

El C.E. Cambrils ha reunit un equip de competició format per sis marxadores que encaren amb entusiasme el repte de fer història en el món de la marxa aquàtica a casa nostra.

Per acabar, el C.E. Cambrils fa una crida als cambrilencs i cambrilenques perquè donin el seu suport a l’equip de marxadores el proper 29 d’agost, dia de la 2na Marxa Aquàtica “Ciutat de Cambrils”, i facin que aquest esdeveniment estigui a l’alçada del municipi i de la seva gent de mar.