FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

X Milanyada

Distància 14/20km
Desnivell +600
Entitats organitzadores

CLUB EXCTA. RIPOLL

Contacte

admin@clubexcursionistaripoll.com

El proper 29 d’octubre de 2023 el Club Excursionista de Ripoll i l’Ajuntament de Vallfogona de Ripollès organitzen una nova edició de la Milanyada.

És una caminada no competitiva que vol donar a conèixer els camins i els paisatges de la vall i de la serra de Milany- Santa Magdalena. Hi ha dos recorreguts: un d’uns 14 km i un d’uns 20 km.

És fa tram comú fins a l’esmorzar al coll de Milany, pujant per la Masica, el bosc de la Barraca i el Pla de la Bronze.

Des de Milany hi ha dos recorreguts:

  • Recorregut llarg: es va fins a la Serreda de Piella per la Valona i s’agafa la carretera forestal del Grau fins a les Artigues i passat el rec s’enfila la pista que puja al Collet del Junquer. 
  • Recorregut curt: es baixa un tram de GR3 i s’agafa una pista forestal fins a la carenada i es baixa tot passant pel Pla de Bufavents i el de les Carlines fins al Collet del Junquer.

A partir del Collet del Junquer, la tornada es comuna i se segueix fins a la casa de la Barraca on es baixa per una antic camí cap a sobre can Barsola i a la Portella a l’alçada de l’antena de Movistar. Pel GR3 es baixa al pont medieval i es puja fins al poble.

Com a obsequi als inscrits se’ls hi donarà una tassa metàl·làlica que han de portar perquè en els avituallaments NO HI HAURAN GOTS.

Horari sortida: de 7:30 (llarga) a 8:00 (curta) del matí.

Lloc: Zona Esportiva municipal Vallfogona de Ripollès.

Distància: 14 km (recorregut curt) 20 km (recorregut llarg).

Desnivell positiu d’uns 600 metres màxim.

 

Per a més informació: www.vallfogona.cat