FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

5a Festa de la Cançó de Muntanya

Entitats organitzadores

L’Agrupació Excursionista de Catalunya va ser l’organitzadora de la 5a festa de la cançó de Muntanya, el dia 1 de juny de 1969 a Montblanc, de la trobada anual de corals excursionistes.

Aquell 5è any deixava palès la importància de la festa que creixia amb renovada ufanor, i tal i com va expressar música i mestre Josep Vila i Amorós (va dirigir durant 40 anys la Coral del Club Excursionista de Gràcia anomenada Cantaires Muntanyencs) en la Revista Vèrtex núm. 16  “estol de veus i cors agermanats per l’ideal noble de gaudir exaltant tot allò que la naturalesa ens ofereix, mitjançant el més universal dels llenguatges, expressat amb senzillesa i espontaneïtat”,

Es van interpretar diversos motets durant la Missa amb acompanyament de l’orgue, en l’àmplia nau de l’Església de Santa Maria, plena de fidels montblanquins que volgueren acompanyar com a perfectes amfitrions. Posteriorment es va fer un petit concert popular a la portalada del mateix temple.

A la tarda, es celebrà el tradicional concert, al temple de Sant Miquel, en el que cada grup per separat i després en conjunt, van oferir un immillorable repertori.

Hi participaren les següents corals: O.P de Montblanc, Centre Excursionista Sabadell, Agrupació Excursionista Catalunya, Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia i la Coral Núria i els Cantaires de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya.

Finalitzà el concert amb la interpretació conjunta de les sis corals participants sota la direcció de cadascun dels mestres directors. I, per acabar, cantaires i assistents entonaren conjuntament el Cant dels Adéus que com sempre, resultà força emotiu i així es va donar per acabada la 5a festa de la cançó de Muntanya.

Imatge de la Revista Vèrtex nº 16, de 1996