FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

4a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Organitzada per l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona, que també complia cinquanta anys, l’acte de Renovació de l’any 1973 va tenir lloc el 25 de febrer.

Com a preludi, comptant amb la col· laboració d’Òmnium Cultural, l’entitat havia organitzat un cicle de conferències sobre la llengua catalana encarregades a Joan Triadú, Francesc Vallverdú i Jordi Carbonell.

El dia 25, a Montserrat arribaren set autocars i nombrosos cotxes particulars, a més de persones que hi anaren amb tren o fins i tot a peu. Entre tots ells hi havia una delegació de nou persones del Centre Excursionista de València. Sembla que les entitats del Principat no respongueren massivament a la convocatòria, encara que es va parlar d’una “notable participació d’excursionistes”.

El fort vent va obligar a fer els actes al claustre principal. La festa començà amb la interpretació de la sardana Els Degotalls. L’encesa posterior a la missa es va realitzar amb la presència d’un esbart. Cal remarcar que aquell any el pare Abat no va poder assistir a l’acte per problemes de salut.

Després de la missa, actuaren els membres de l’Esbart Barcelona de l’entitat organitzadora i es va acabar amb una ballada de sardanes amb la Cobla Badalona.

Cartell 4a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana