FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

48a Festa de la Cançó de Muntanya

L’Agrupació Excursionista “Catalunya” va ser l’encarregada de la 48a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya el 3 de juny de 2012, a Barcelona, una cita anual de les Corals de les entitats excursionistes de Catalunya.

Amb motiu del 100tenari, de l’entitat, la FEEC els va sol·licitar i confiat l’organització de la festa, ideada pel mestre de la Coral “Catalunya”, Josep Ma. Castelló i iniciada l’any 1965 per l’Agrupació Excursionista “Catalunya”. Aquell cop no es va celebrar en un entorn muntanyenc, sinó en un ambient eminentment urbà, “està presidida en tot moment per la més emblemàtica de les obres del Genial Antoni Gaudí, on les muntanyes també hi son presents”, segons les paraules que pronuncià el President de l’AEC en Josep Tapias.

Cartell de la 48a Festa de la Cançó de Muntanya

La coral de l’Agrupació Excursionista “Catalunya” participa en aquesta festa des dels seus inicis i durant les sis primeres edicions la Festa la van organitzar a diferents viles, Hostalric, Montblanc, Castellterçol, sempre fora de Barcelona, ja que les autoritats de l’època no permetien concentracions massa nombroses. Actualment, la Coral es gairebé presenten totes les edicions, i en aquesta ocasió van reunir 9 corals, que foren: Coral El Sagrer de l’escola El Sagrer, Societat Coral l’Ideal d’en Clavé de Barcelona, Coral Harmonia de Valldoreix, Coral Veus Clares dels Claretians, Coral Polifònica Sant Lluís, Coral Núria de la UEC de Gràcia, Coral de la Unió Excursionista de Sabadell, Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia i la Coral Madrigalistes .

A primera hora del matí es van poder recollir les credencials a la seu de l’AEC i foren obsequiats amb un esmorzar. A  les 11 hores del matí es va fer la presentació de la festa a l’església dels Claretians del C. de Sant Antoni Mª Claret, gràcies a l’amabilitat de mossèn Ricard Costa-Jussà, rector de la parròquia del Cor de Maria dels Claretians; posteriorment es va fer la Missa cantada per totes les corals a la mateixa església.

Posteriorment, es va fer un dinar de germanor i ja a la tarda, tingué lloc el concert a la Cripta de la Sagrada Família, gràcies a les facilitats ofertes per mossèn Lluís Bonet. Es va poder gaudir de cançons com: Muntanyes Regalades, Que tinguem sort de Lluís Llach, Paraules d’amor, Pirineu, Comiat al bosc (Mendelsohn), Santus (Schubert), Aveverum (W.A. Mozart), An Irishblessing (Tradicional Irlandesa), Els Degotalls de R. Castelló / A. Miralles, Thouknowest Lord de Henry Purcell, Tantumergo de Maurice Duruflé, Mare vull ser pescador, El Senyor Sant Jordi, entre d’altres.

Després d’un extens i lluït recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada el recital.

Es va concloure la 48a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya amb una visita guiada a la Basílica per tots els participants.

Es van fer dos vídeos que com a recopilatori d’una exitosa festa.

Vídeo de la 48ª Festa de la Cançó de muntanya (Primera part)

Vídeo de la 48ª Festa de la Cançó de muntanya (Segona part)