FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

43a Festa de la Cançó de Muntanya

El Club Excursionista de Gràcia de Barcelona va ser l’organitzador de la 43a festa de la cançó de Muntanya, el dia 13 de maig de 2007 a Llívia, al bell mig del nostre estimat Pirineu, de la trobada anual de corals.

El diumenge 13 de maig va tenir lloc a la vil·la de Llívia la 43a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya, una de les activitats culturals de l’àmbit excursionista més arrelades a la nostra terra i amb més continuïtat en el temps, que enguany organitza el Club Excursionista de Gràcia.

Més de quatre dècades després de la 1a Festa a Hostalric, l’edició d’aquest any comptà amb l’actuació de la Coral Les Camilleres (Sallagosa), la Coral Puigmal (CE Puigmal), la Coral Núria (UEC Gràcia), la Coral CE del Penedès, la Coral UE Sabadell, i els Cantaires Muntanyencs (CE Gràcia).

La Festa començà a les 10 h del matí amb la recepció dels cantaires i el repartiment de programes i distintius. Posteriorment, a les 11:35 h, es va fer un assaig general a l’església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels, després del qual a les 12 h es va dur a terme al mateix temple la missa cantada conjunta.

S’interpretaren els següents temes: Vine Déu Creador (JS Bach), Missa dels excursionistes (E. Sala), Al·leluia (Taizè), Ave Maria (J. Arcadelt), Dona nobis pacem (WA Mozart), Ab homine iniquo (O. Di Lassus) i Salve Maria (Ll. Millet).

Posteriorment, es va fer la presentació de la Festa davant de les autoritats, durant la qual s’interpretaren els cants El concert (W. Geissler) i La Muntanya (P. Jorda).

I a la tarda va ser l’hora del concert a l’església parroquial, en el qual intervingueren les corals de les entitats excursionistes citades anteriorment. Després de les actuacions, interpretaren conjuntament El rossinyol (A. Pérez Moya), Muntanyes del Canigó (Puig Adam), Déu lloat per la natura (Beethoven) i el Cant dels adéus.

Hi participaren la Coral del Centre Excursionista del Penedès, La Coral del Centre Excursionista del Penedès, la Coral de les Camilleres de Sallagosa, Coral del Club Esquí Puigmal de Barcelona, Coral Núria de la U.E.C de Gràcia Barcelona, Coral de U.E. de Sabadell i els Cantaires Muntanyencs de Gràcia Barcelona.