FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

36a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Catalunya-Gràcia, UEC de Gràcia, va ser l’organitzadora de la 36a festa de la cançó de Muntanya, el dia 21 de maig de 2000 a la Garriga (Vallès oriental), de la trobada de corals excursionistes. L’entitat complia aquell any el seu 60è aniversari. La població escollida fou La Garriga, on vam ser molt ben rebuts.

Va obrir el dia amb la cantada a la l’església parroquial de Sant Esteve de la Garriga, lloc de pas on ja els romans s’hi establiren en el període del segles I aC. i IV dC, i lloc d’estiueig de la burgesia catalana de principis del segle XX, fet que propicià la construcció d’edificis modernistes.

Hi cantaren les següents corals: Coral Flors de Tardor, de La Garriga. Societat Coral L’Aliança, de La Garriga Coral del Centre Exc. del Penedès, de Vilafranca del Penedès. Coral del Club d’Esquí Puigmal, de Barcelona. Cantaires de la UEC, de Barcelona. Coral Ariadna, de La Garriga. Coral Mont Tàber, del CEC, de Barcelona. Cantaires Muntanyencs, del Club Exc. de Gràcia, de Barcelona. Coral Cypsella, del CE Montclar, de Sant Feliu de Guíxols. Coral Catalunya, del Grup Exc. Sant Pere Apòstol, de Barcelona. Coral de la Unió Exc. de Sabadell. Coral Núria, de la UEC de Gràcia, de Barcelona.

Al matí tots els grups de cantaires feren una cercavila oferint les seves cançons a diversos indrets de la població. A dos quarts de dotze del migdia participàrem en la Missa cantada a l’església parroquial amb les peces adients a l’acte: Vine Déu creador (J. S. Bach), Missa dels excursionistes (Elisard Sala), Al·leluia de Taizé, Cançó de la rosa (A. Nicolau), Salve Maria (Ll. Millet), Ave Maria (Arcadelt), Ab Homine Iniquo (O. di Lassus), Déu lloat per la natura (L. Beethoven).

A la sortida de missa es va fer la presentació de l’acte amb uns cants de conjunt que foren: El concert de W. Geissler, Cànon de la Pau de F. Terral. I, com és costum, totes les corals foren obsequiades amb un objecte que recorda aquesta diada. Després, es van aplegar al poliesportiu per fer un dinar de germanor  en el mateix lloc es va fer el concert on cada coral va interpretar les seves cançons, algunes de ben conegudes com Els degotalls de R. Castells, Quan la rosada de  F. Mendelssohn. Seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables La muntanya de Harm. P. Jordà i El El Rossinyol (Trad. catalana. Harm. d’Antoni Pérez Moya ) i l’Empordà d’Enric Morera.

Després d’un extens recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 36a festa de la cançó de Muntanya.

Cants en conjunt a la Garriga. Foto: Joan Pascual