FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

33è Aplec Excursionista dels Països Catalans

L’any 2009 va tenir lloc la nova edició de l’Aplec, del 4 al 8 de desembre, en les poblacions de Benifaldó i Simat de Valldigna, en la comarca de la Safor, al País Valencià, s’aplegaren prop d’un miler d’excursionistes de la Catalunya Nord, Catalunya, País Valencià, les Illes i l’Alguer, per celebrar el 33è Aplec Excursionista dels Països CatalansVa ser organitzada per les entitats del Grup de Muntanya Viarany, del GEM de Benifairó de la Valldigna,  Grup de Muntanya de la Valldigna.

Un programa atapeït d’excursions, visites, conferències, projeccions, actuacions teatrals, de grups de cultura popular, correfoc i actuacions de grups musicals, ompliren aquests cinc dies, on l’activitat muntanyenca dels amants de la natura i el país pogueren gaudir, un altre any, d’un ambient d’amistat i apropament on també hi participarem els habitants de les dues poblacions on es va celebrar la trobada.

Tretze excursions, de diferents nivells i tres passejades culturals, ens oferiren els organitzadors, en les que es va recórrer la serra de Corbera de cap a peus,  pujaren al Penyalba, Mondúver, la serra de la Safor, el pla de Santoma, les Foies, el Toro, a les Neveres i el camí vell de Barx, el sender dels Amoladors, a les Creus, o el castell de Marinyén, amb visites a les ciutat de Gandia, on visitaren el Palau Ducal i  la Marjal com també Sueca, en visita a la casa de l’escriptor, Joan Fuster, l’Albufera i al convent de Santa Maria de Valldigna i ermita de la Xara. L’assistència, tant a les excursions com en les visites fou nombrosa, en més d’alguna d’elles superaven el centenar de participants.

L’acte inaugural de l’Aplec, tingué lloc en els dos pobles, primer a Simat, que en comitiva, el nombrós grup d’excursionistes, encapçalats per la banda i un grup de dolçainers, es traslladarem a peu fins el proper poble de Benifaldó, on foren rebuts a l’entrada del poble per la banda i davant de l’Ajuntament es va fer el simbòlic traspàs de la senyera de l’Aplec.

L’organització d’aquest 33è Aplec anar ha càrrec de tres entitats: Grup de Muntanya Viarany, Grup d’Esports de Muntanya de Benifairó de la Valldigna i el Grup Muntanya Valldigna, amb el suport dels ajuntaments de Benifairó  i Simat de Valldigna, i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Però també amb la col·laboració de Fundació Casal Jaume I, la Safor-Valldigna,  Acció Cultural del País Valencià, els ajuntaments de Sueca i Gandia, Universitat de València -Delegació d’Alumnes-, Escola Valenciana, Centre Social Terra, Associació Amics del Buscarró, Nacionalistes de la Valldigna i Valldigna, som i serem.

Un èxit, tant d’organització com de participació. En la reunió de delegats d’entitats, celebrada en l’Ajuntament de Simat, es decidir que el 34è Aplec, el del 2010, es celebraria a Mallorca, i  el 35è l’any 2011, a la ciutat de l’Alguer.

Cartell del 33è Aplec excursionista del Països Catalans