FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

33a Festa de la Cançó de Muntanya

El Club Excursionista de Gràcia va ser l’organitzador de la 33a festa de la cançó de Muntanya, el dia 27 d’abril de 1997 a Caldes de Malavella, de la trobada de corals excursionistes.

El Club Excta. de Gràcia va celebrar aquell any el 75è aniversari de la seva fundació, i en aquella ocasió també es va retre homenatge sent, una Comissió, els organitzadors amb la Secció dels Cantaires Muntanyencs.

La jornada s’inicià amb l’arribada de les corals, a les quals es va oferí un refrigeri així com les medalles commemoratives de la diada.

A mig matí, membres de l’Arxiu històric de la vila formaren diversos grups per fer una visita cultural. A les onze del matí se celebrà la missa a l’església de Sant Esteve. On els cantaires participaren en el can comú de peces com: Al·leluia de Taizé, Ave Maria (T.L de Victòria), Cançó de la rosa de A. Nicolau, o el Virolai de Rodoreda.

A la sortida, s’inicià una cercavila encapçalada per una parella de gegants, vestits a la romana, i a la plaça de la vila es va fer una actuació gegantera. Després l’alcalde de Caldes, Sr. Miquel Casas, donà la benvinguda als cantaires i acompanyants. A continuació prengueren la paraula el president de la coral Sr. Hernández, el president de l’entitat Sr. Miquel Fernàndez i el representant de la FEEC, Sr. Jaume Ramon. Clogué el rector de Sant Esteve, recitant unes cites poètiques. Per tancar aquests primers actes es cantà el Cànon de la Pau (F. Terral) i el Concert (W. Geiser).

Després del dinar de germanor, tingué lloc el concert a la mateixa església, al qual participaren els grups següents amb dues cançons cadascun d’ells, hi cantaren La Coral de Caldes, Coral Núria de la UEC, de Gràcia, Cantaires de la Unió Excursionista de Catalunya UEC, Coral Catalunya, i la Coral de la UES de Sabadell.

Seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables; La Núvia Blanca (Elisar Sala), Sota de l’Olm (Enric Morera), El cavaller enamorat de J. Manem, La Muntanya de A. Marraco, i el cant de la Senyera de Ll. Millet.

Després d’un extens i lluït recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 33a festa de la cançó de Muntanya.

Cartell de la 33a Festa de la Cançó de Muntanya