FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

32è Aplec Excursionista dels Països Catalans

Del 5 al 8 de desembre tingué lloc a Monistrol i a Montserrat el 32è Aplec Excursionista dels Països Catalans, aquest any organitzat pel Club Muntanyenc Mollet.

Col·laboraren en l’Aplec, el Club Muntanyenc Monistrol, l’Agrupació Excursionista de Granollers, el Centre Excursionista de Catalunya, l’Abadia de Montserrat, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el Patronat de la Muntanya de Montserrat, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Consell Català de l’Esport, i els ajuntaments de Monistrol de Montserrat, Mollet del Vallès, Marganell, el Bruc i Collbató.

En la reunió de delegats de les entitats participants celebrada a l’ajuntament de Monistrol, hi va participar el president de la Federació d’Entitats excursionistes de Catalunya, Anton Fontdevila.

La inauguració de l’aplec fou el dissabte al migdia a la Sala d’Actes del Monestir, i intervingueren el pare abat de Montserrat, Josep M. Soler, la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura i el president del Club Muntanyenc Mollet, Valentí Careta, amb uns parlaments de benvinguda i encoratjament pel compromís vers el país que de sempre ha tingut l’excursionisme.

“El Club Muntanyenc de Mollet amb 64 anys d’història assumeix l’organització d’aquest 32 Aplec Excursionista dels PP CC hi ho fa amb el coratge que dóna la força tel·lúrica d’aquesta serra d’or amb prop de mil agulles situada al cor de Catalunya, que acull un monestir gairebé mil·lenari, lloc de peregrinació secular, santuari de la patrona de Catalunya, paradís d’escaladors…” “Aquest Aplec és una prova que l’Excursionisme manté a casa nostra tot el seu vigor i que Montserrat continua sent un punt de trobada i de gaudi. Us desitjo que la vostra estada sigui ben profitosa, que l’Aplec culmini els seus objectius i que pugueu tornar a les vostres llars amb la satisfacció d’haver conviscut fraternalment amb gent vinguda de tots els Països Catalans…”

Paraules de benvinguda del pare abat Josep M. Soler

La participació de 1.150 excursionistes d’arreu de les comarques del País Valencià, les Illes Balears, l’Alguer, el Principat i comarques de la Catalunya Nord, i la magnifica organització dels excursionistes de Mollet del Vallès, van fer que aquesta trobada fos un èxit, assolint tots els objectius que es proposaven en l’atapeït programa.  Amb més de vint activitats esportives programades, com ara caminades de diferents nivells, excursions (a la Bauma, Castellbell i la serra del Piten), escalada o vies ferrades, en les sis visites a paratges i poblacions de l’entorn, com també en les deu conferències i audiovisuals, especialment la conferència del Pare Massot: Montserrat i la llengua catalana o la Operació Montserrat d’ascensió i descoberta de totes les agulles montserratines iniciada per Josep Barberà i continuada per Vicenç Soto. Josep Rigol i els germans Massó, o també l’audiovisual “Amazonian Vertigo” de Toni Arbonés.

Posteriorment, es va gaudir d’un concert de l’Orfeó Monistrolenc, i un espectacular correfocs pels carrer de Monistrol, els jocs per a la canalla, els tallers de dansa. Per finalitzar, es va inaugurar la plaça del Països Catalans amb una plantada d’un xiprer amb la terra aportada pels participants d’arreu dels Països Catalans.

L’acte de cloenda hi participaren la Colla de Gitanes de Mollet i Esbart Monistrol Dansaire. Després vingueren els parlaments, a càrrec del president del Club Muntanyenc Mollet, Valentí Careta, que llegí l’adhesió a l’aplec del president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, de Francesc Beato, coordinador dels Aplec Excursionistes dels Països Catalans, el regidor de Cultura de Mollet del Vallès, Daniel Novo, el director del Consell Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, Carles Manel Macián i tancà la tanda de parlaments l’alcalde de Monistrol de Montserrat, Joan Miguel.

Després es va realitzar un sopar de germanor que van aplegar prop de 700 persones i va concloure amb balls amb grups musicals.

Esbart Monistrol Dansaire