FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

31è Aplec Excursionista dels Països Catalans

De l’1 al 4 de novembre del 2007 es va celebrar a Prats de Molló (La Presta, el 31è Aplec Excursionista dels Països Catalans, un dels esdeveniments amb més tradició del món excursionista. L’organització va anar a càrrec del Club Rando “Delit Tenim”, de la comarca del Vallespir (França), a la Catalunya Nord.

“L’aplec des marcheurs à l’assaut des hautes cimes” amb aquest títol fastuós trobàvem la crònica de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans a les pàgines de l’Indépendant l’edició del diumenge 4 novembre de 2007. Sort que el subtítol que hi havia a continuació ja era més aclaridor: “Prats de Molló – La Presta. La citadelle du haut. Vallespir accueille depuis jeudi, le 31è Aplec Excursionista des Països Catalans. Près de 800 marcheurs des deux Catalognes participent à ce rassemblement. Emboitons leur le pas.

Amb un programa prou extens amb més de 7 excursions, 2 sortides culturals, 2 visites guiades, 4 exposicions, 6 conferències, 1 projecció,  6 espectacles i concerts de música.

L’assistència fou nombrosa en totes les excursions, visites, conferències, amb l’intervenció de professors de la Universitat de Perpinyà, com Joan Becat, Gentil Puig i Joan Peytavi, o en els concerts. Cal remarcar la participació en l’àpat de germanor, amb prop de 500 assistents i també les 4 exposicions dedicades a: “Guerra d’Espanya i l’exili dels republicans espanyols”o la “d’Excursions al Pirineu a principis de segle”. Espectacle al “Fogar Rural “ amb Pere Manzanares “Esquitx de llengua” i projecció de la pel·lícula “Canigó Jacint Verdaguer”.

Fins hi tot el temps es va sumar a l’èxit de participació i organització de la trobada. Les inscripcions d’excursionistes de Catalunya, País Valencià, les Illes, Catalunya Nord, l’Alguer i d’Occitania, arribaren als 640, però l’assistència fou d’uns 750 participants.

En l’acte inaugural de l’Aplec i va intervenir: Jaqueline Irles (Diputada) i Bernard Rémédi (Batlle de Prats de Molló i Conseller General de la subcomarca de l’Alt Vallespir). I és de destacar la participació i col·laboració entusiasta de gran part de les entitats de la vila de Prats de Molló.

Col·laboraren en aquesta trobada: l’Ajuntament de Prats de Molló, la Région Languedoc Roussillon, el Conseil General Pyrénées-Orientales, la Caixa Sub Méditerranée, la Casa a Perpinyà de la Generalitat de Catalunya, el Grup Pirinenc Excursionista Nord Català, el Centre Excursionista de Catalunya, Guasch Viandes i FF Randonnée.

Per finalitzar es va realitzar un sopar de germanor que van aplegar prop de 700 persones i va concloure amb animació d’una banda.

Com cada any, els participants tingueren l’ocasió d’enfortir l’amistat i relació amb els excursionistes de la resta de comarques dels Països Catalans.

Cartell 31è Aplec Excursionista dels Països Catalans