FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

30a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Vic i la Coral Catalunya van ser els organitzadors de la 30a festa de la cançó de Muntanya, el dia 29 de maig de 1994 a Vic de la trobada anual de les corals excursionistes.

El punt de trobada de la diada de les corals va ser al Passeig Pep Ventura de Vic, als assistents a la tradicional crida anual, en arribar eren obsequiats amb productes típics per acompanyar el camí fins al Museu Episcopal, situat al nucli antic.

A les dotze, es va fer la presentació de les corals participants als ciutadans de Vic amb la interpretació de El Rossinyol d’ A. Pérez Moya, El Minyonet de Batlle-Casulleres i L’Empordà d’Enric Morera.

A dos quarts d’una, solemne Missa cantada a la catedral neoclàssica de Vic on van poder admirar les pintures d’en Sert. Dintre d’aquell ambient les interpretacions agafaren solemnitat.

Posteriorment, es va fer el dinar de germanor en el poliesportiu de la ciutat, la reunió de mestres i directors de les corals. També es va duu a terme l’assaig de la cobla, com a preludi del concert

Celebrat a l’església del remei amb els programa següent: Cantaires de la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya. Director Enric Aguado; que interpretaren Sobre Neu, tenim ales ( Elisard Sala); El Moliner del Fresser, Harm (M. Oltra). Els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gràcia sota el mestre Victor Barbé interpretaren Un temps per nosaltres (Nino Rotta), Sant Martí del Canigó ( Pau Casals); La Coral Catalunya del Grup GESPA sota la direcció del mestre Josep M. Castelló que cantaren La Sardana de les Monges (A. Guimerà- E. Morera), l’Emigrant (J. Verdaguer-A. Vives); La Coral de la Unió Excursionista de Sabadell del director Joan Auladell que interpretaren en el seu torn La llum de les Muntanyes ( Gluck), l’Exaltació de la Primavera (F. Mendelssohn). La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya sota la direcció del Mestre Josep Vila, que cantaren Tona a Surriento ( E. Buondonno), La Montanara (Ortelli-Pigarelli); L’Orfeó Vigatà sota la direcció del mestre Josep M. Mas, que feren La Filla del Marxant, harm. (M. Oltra) i Els Degotalls de Castells.

Després de les interpretacions de les sis corals, tocà el moment de les interpretacions conjuntes si

On el programa de cant comú va ser: El Cavaller Enamorat d’en Joan Manén dirigit pel mestre J.M. Mas; La Segada de Joan Just amb el mestre director J. M. Castelló; Marinada d’A. Pérez-Moya i la Muntanya d’en Pere Jordà ambdues amb la direcció del mestre Castelló.

Després d’un extens i lluït recital, el Cant dels Adéus interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor, va donar per acabada la 30a festa de la cançó de Muntanya, tot esperant retrobar-se a la Catalunya Nord per celebrar la festa de 1995.

Actuació de les corals a la 30a Festa de la Cançó de Muntanya