FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

2a Festa de la Cançó de Muntanya

L’Agrupació Excursionista Catalunya, de Barcelona va ser l’encarregat de la 2a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya el 22 de maig de 1966, a Hostalric.

La Festa de la Cançó de Muntanya que havia nascut feia un any estava per segon cop impulsada per l’Agrupació Excursionista Catalunya, una entitat fundada l’any 1912 per un grup de cantaires de l’Orfeó Català.  Actualment compta amb una trajectòria exemplar al servei del país mitjançant la pràctica de l’excursionisme i el foment entre la ciutadania dels seus valors esportius, cívics, culturals i ambientals.

La festa que en aquella època s’anomenava “cançó muntanyenca” va comptar  amb la participació de les corals del Centre Excursionista de Sabadell, mestre Auladell, Centre Excursionista de Terrassa, mestre Rius, Cantaires de la UEC mestre Sala, Cantaires Muntanyencs amb el mestre Vila, Agrupació Excursionista Catalunya, del mestre Castelló,  Centre Excursionista de Catalunya amb el mestre Perellada, i la Coral Núria de la UEC, amb el mestre Jordà.

El dia 22 de maig, arribà un tren especial amb més de quatre-cents expedicionaris de Barcelona, Sabadell i Terrassa. Foren rebuts per l’alcalde, Salvador Canaleta, en nom de la vila, prova del bon record deixat de l’any anterior. Després de celebrar la missa en el pati del castell s’encaminaren al bosc proper de la Caseta, on interpretaren el concert les corals.

A dos quarts de sis de la tarda els dos-cents cinquanta cantaires que sumaven totes les corals es reuniren en el pati de les Escoles per celebrar el concert conjunt. Hi hagué parlaments i obsequis i, un entusiasta cant dels Adéus que donar per finalitzada la festa.

Aquest acte, que per segon cop s’organitzava com a demostració d’una variant de les facetes que comporta l’excursionisme, desenvolupant un extens programa de concerts, tant per la qualitat de les interpretacions i de les corals actuants, com per l’ordre demostrat en l’organització i dels participants.

Portada del disc de 1962 de la Coral Núria