FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

29a Festa de la Cançó de Muntanya

El Centre Excursionista de Catalunya va ser l’organitzador de la 29a festa de la cançó de Muntanya, els dies 22 i 23 de maig de 1993 a la vila d’Oliana (Alt Urgell),  amb la col·laboració del Grup Excursionista d’Oliana que amb la seva cordial acollida va contribuir a l’èxit de la Festa.

El dia 22 de maig es va celebrar una vetllada dedicada a la població o als cantaires i excursionistes que pernoctaven a la vila a càrrec del Grup Tradicionarius-Sol de nit.

El diumenge, en arribar les corals, els cantaires eren obsequiats amb una brúixola commemorativa de la Festa, ensems que la vila d’Oliana els obsequiava amb una xocolatada a la plaça del LLadoner. A migdia es va celebrar la missa solemne cantada per totes les corals a l’església parroquial oficiada per mossèn Antoni Vidal.

A la una de la tarda es va presentar la festa amb els cants de salutació a la població per part de les corals amb la col·laboració de la cobla de Tàrrega.

A les cinc de la tarda en el marc de l’església parroquial es va celebrar el concert de la Festa amb parlaments de les autoritats, del president el CEC de Catalunya, Conrad Blanc i de Jaume Ramon. En representació de la FEEC, foren lliurats uns trofeus record a les corals o mestres participants

Seguidament, s’inicià el concert amb les corals i el programa següent: Coral Cantaires d la UEC de la Unió Excursionista de Catalunya dl director Enric Aguado, amb les cançons El Minyonet ( J. Casulleras), Al Celler d’en Pere (Leo Lehner); La Coral del Centre Excursionista de Catalunya del director Francesc Cortes amb les cançons N’Eulàlia vol gonella de Mateu Fletxa, el vell i Adéu Siau, tradicional Alemanya del segle XIX , de Karl Marx; La Coral Catalunya del Centre Excursionista, Cespa, del director mestre Josep Castelló amb les cançons El Maig arriba de Hans Leo Hassier del segle XVI, i La sardana de l’abril de Lluís Millet o Joan LLongueres; La coral de la UES de la Unió Excursionista de Sabadell del director Joan Auladell Desperta Amor de J. Dowland i On vas pastoreta d’E. Scherer; La Coral Riudebitlles, de Sant Pere de Riudebitlles amb el director Conrad Gili amb les cançons Comiat al bosc de F. Mendelsson, Els Fadrins de Sant Boi de Josep Llobet; La Coral Núria de la Unió Excursionista de Catalunya Gracia amb el mestre director en Josep Vila i Amorós van interpretar també dues cançons, Cançó del Lladre de Sancho Marraco, i El Menú de Karl Zülner; L’ Escola de música de Pons del Centre Excursionista Ponsica, amb el director Lluís Guzman van cantar Els Contrabandistes tradicional Catalana, La Jungfrau de K. A. Kern i lletra del mestre Apel·les Mestres; Els Cantaires Muntanyencs del Club Excursionista de Gracia amb el director Victor Barbé amb les cançons Mai Enrera del mateix Barbé i la cançó Azulao de Jaime Ovalle; per finalitzar la Coral Sant Andreu d’Oliana del Centre Excursionista d’Oliana amb el mestre director Jaume Patsí  van interpretar El Castell d’Oliana sardana amb el text d’Antoni Fortuny i la música de Jaume Patsí  i del mateix compositor la cançó Amics per sempre.

Després del recital de les nou corals vingué el moment de les interpretacions de conjunt amb les conegudes Sota de l’Olm i La Sardana de les Monges d’Enric Morera, Una veu per al món de Lluís Moraleda i el conegut Cant de la Senyera de Lluís Millet, amb el text de Joan Maragall.

Després d’un extens recital, el Cant dels Adéus interpretat per tothom agafats de les mans en prova de germanor, va donar per acabada la 29a festa de la cançó de Muntanya.

Recepció de la 29a Festa de la Cançó de Muntanya
Cantada de la 29a Festa de la Cançó de Muntanya