FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

27è Aplec Excursionista dels Països Catalans

Organitzat pel Centre Excursionista de Pedreguer en el petit poble d’Alcalà de la Jovada, comarca de la Marina Alta, va tenir lloc els dies 5, 6, 7 i 8 de desembre de 2003. Un èxit, tant per l’organització com per la participació, on assistiren més de 1.200 excursionistes. De Catalunya hi assistiren uns 160 excursionistes de 8 entitats.

Un programa molt complet d’activitats ompliren tots els dies, on els organitzadors havien preparat fins a onze itineraris per les muntanyes de l’interior de la comarca i amb diferents graus d’intensitat i dificultat.

Unes marxes que van donar a conèixer les encisadores panoràmiques i els paratges carregats d’història i llegendes de l’entorn de la Vall d’Alcalà, un territori que va dominar, fa quasi vuit segles, el cabdill musulmà Al-Azraq. El barranc de l’Infern, la Catedral del Senderisme -a la Vall de Laguar- i el castell d’Al Azraq o la Penya Foradada van ser alguns dels indrets visitats en les excursions.

D’entre la programació cultural cal esmentar les actuacions de la Colla de Dolçainers i Tabaleters els Traginers de Pedreguer i del Grup de Danses de Pedreguer, que actuaren a la Plaça d’Alcalà de la Jovada.

També els grups musicals, com ara la Romàntica Alternativa del Saladar, de Xàbia, o la Sonora de Maurà, de Pego, van contribuïr a la festa durant les jornades de l’Aplec. Exposicions, conferències, projeccions, partides de pilotes, exhibició d’oficis tradicionals i altres activitats van completar l’oferta cultural.

Per finalitzar es va realitzar un sopar de germanor que va fer de cloenda.