FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

22a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

L’any 1990 la Unió Excursionista de Catalunya de Gràcia complia 50 anys i amb aquest motiu es va encarregar de la dissetena Renovació de la Flama, que va tenir lloc el 24 de febrer de 1991.

Prèviament, el dimecres 20, es va encendre la Flama a l’encreuament dels carrers Verge de la Salut i Clavell, just on havia nascut Pompeu Fabra. D’aquí va anar a la seu del Districte on es va inaugurar una reproducció de la llàntia que hi ha a Montserrat que va ser instal.lada a la Sala de Sessions. Durant el trajecte Celdoni Fonoll, cantant i poeta català, recità alguns poemes.

El dia següent i en el mateix marc es presentava un Vocabulari excursionista, obra de Josep Carol i il·lustrat per Carme Solé Vendrell que anava adreçat a totes les escoles del districte de Gràcia. Albert Jané hi prengué part. El dissabte 23 començaven els relleus que dugueren la Flama a dormir a l’Ajuntament de Monistrol sota la protecció de les autoritats del poble. Diumenge al matí, arribava a Montserrat. A l’acte de Renovació hi intervingué Joan Triadú i la Coral Núria. Va ser l’abat qui va encendre la llàntia del monestir. La festa va acabar amb una ballada de sardanes a la plaça del Monestir.

Cartell de la 22a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.