FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

20a Festa de la Cançó de Muntanya

Les corals Congesta del Centre Excursionista d’Olot i  Eswertia del Centre Excursionista de la Comarca del Bages van ser les organitzadores de la 20a Festa de la Cançó de Muntanya, el dia 6 de maig de 1984 i es va celebrar a l’Esquirol (Osona).

Els organitzadors, per fer més variada la festa sense oblidar l’objectiu principal que era l’aplec de corals muntanyenques, van organitzar tota una diada plena d’activitats: xocolatada per a tothom, dinar de germanor, cercavila i gatzara final de festa. Per fer participar de la festa a tots els assistents.

A primera hora, els organitzadors i els col·laboradors, la Coral Lorelei de l’Esquirol  (El nom inicial fou la Coral del Poble, però després el grup va escollir el nom de Coral Lorelei, el nom d’una cançó popular original d’Alemanya), lliuraren el programa d’activitats i un distintiu de la festa a tots els participants.

Seguidament, a les 9 h es va celebrar la Missa a l’església parroquial amb la participació de totes les corals. A la sortida de la mateixa, es va fer la xocolatada.

Les corals infantis i intermèdies actuaren en els locals de les Escoles de la Vila, on degut a la pluja es van haver de fer les altres activitats programades. Posteriorment, al dinar de germanor, es va fer la reunió anual, com ja és costum, de presidents i mestres de les corals de les entitats Excursionistes participants i es va acordar qui organitzaria els dos anys següents, el primer any el Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols i al següent la coral del centre Excursionista de Sabadell, qui va acordar que convocaria el Premi Elisard Sala de la cançó de Muntanya i es va comentar que es faria arribar a la FEEC el desig que fos aquesta festa subvencionada.

S’efectuà el concert a la tarda de les corals a l’església parroquial que va estar plena de gom a gom. Com sempre primerament es van interpretar les cançons particulars i després les de conjunt. Durant el concert, s’obsequià a mestres i corals amb un record de la Diada.

Per concloure la festa, es va gaudir de l’actuació del grup Tururut Bonaigua (orquestrina creada l’any 1979) que amb les seves interpretacions de música pretèrita per ballar van donar un altre caire al comiat.

Cartell de la 20a Festa de la Cançó de Muntanya