FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

15a Ensenya d’Or – Sr. Eugeni Batalla i Arnaiz

Eugeni Batalla i Arnaiz (Agrup. Cultural Folklòrica Barcelona), nascut el 1920. És una persona apassionada a l’excursionisme i a l’acampada, activitats que ha practicat tota la vida amb una constància extraordinària i amb uns coneixements exhaustius de la geografia catalana que ha sabut transmetre i encomanar a tothom que s’acollia al seu redós en les innombrables excursions i travesses que organitzava o actuava com guia i responsable de la sortida.

Soci de l’Agrupació Cultural Folklòrica Barcelona des del 1949, es una persona amb disciplina i l mesurada constància que ha contribuït amb veritable dedicació al millorament de les qualitats de l’Agrupació i ha estat un col·laborador permanent de totes les juntes directives, de les quals ha format part en diverses ocasions.

Des de la seva inscripció com a soci, inspirat pel seu sardanisme i el seu esperit muntanyenc, ha sabut teixir un entranyable simbiosi entre aquestes dues activitats, introduint als socis de l’A.C.F.B, eminentment sardanista, una gran estimació a la muntanya fins al punt de ser un dels promotors d’un nucli apreciable d’excursionistes que els anys 1951 i 1952 s’aglutinaren i formaven dins de l’entitat el GRUP DE MUNTANYA, del qual Eugeni Batalla en fou principal impulsor i membre fundador. Gran divulgador dels seus coneixements muntanyencs. Va escriure en el Butlletí de l’ACFB principalment, recorreguts excursionistes per bells indrets, com ell acostumar a dir, amb un minuciós detall d’horari de ruta i de les indicacions pròpies i necessàries per a assolir amb èxit l’excursió. També, per la seva afició a la fotografia, ha realitzat moltes projeccions de diapositives il·lustratives d’excursions per molts diversos indrets. Un dels seus itinerari inèdits va ser exposat al 1960 al Centre Excursionista de Catalunya en una conferencia amb diapositives d’una ruta original per la Serra del Boumort.

L’any 1964 l’Agrupació Cultural Folklòrica el nomena Soci de Mèrit i també esdevé cronista oficial d’aquesta entitat per la seva facilitat l’iteraria i el coneixement que te de totes les activitats de la casa.

Ensenya d’Or per la seva trajectòria i dedicació en l’àmbit excursionista.

El president de l’Agrupació Cultural Folklòrica de Barcelona, Antoni Anguela, donant l’Ensenya d’Or de la FEEC