FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

13a Festa de la Cançó de Muntanya

El Club Excursionista de Gràcia va ser l’organitzador de la 13a festa de la cançó de Muntanya, el dia 22 de maig de 1977 a la vila de Valls, capital de l’Alt Camp, de la trobada anual de corals excursionistes

El Club Excta. de Gràcia va celebrar aquell any el 25è aniversari de la seva fundació, i en aquella ocasió també es va retre homenatge sent els organitzadors.

A la missa que fou celebrada al matí a l’arxiprestat de Sant Joan Baptista i s’interpretà la missa dels excursionistes d’Enric sala i altres cançons muntanyenques.

Després a l’ajuntament tingué lloc el lliurament de medalles commemoratives del 25è aniversari dels Cantaires muntanyencs a totes les corals i directors de les mateixes. Així, com a les autoritats de valls, les quals van fer ofrena també d’una reproducció del monòlit dels castellers. Durant el transcurs d’aquest acte foren adreçades paraules de benvinguda, agraïment i de felicitació per part del president de l’entitat organitzadora, Sr. E. Guilera, del vicepresident de la FEEC, Sr. A. Marcet i el ponent de cultura de l’Ajuntament de Valls.

El concert de la tarda, també es va celebrar a l’arxiprestat de Sant Joan Baptista al qual participaren els grups següents amb dues cançons cadascun d’ells, coral del centre Excursionista de Catalunya, Cantaires Muntanyencs del CE de Gràcia, Cantaires de la UEC, Coral Núria de la UEC, Coral Sant Cugat del C.M. Sant Cugat del Vallès, Petits Cantaires Muntanyencs, del C.E. de Gràcia, Coral de la Unió Excursionista de Sabadell, Coral Excursionista Elisard Sala de la U.E.C i la Coral Espinavessa de Valls.

S’interpretaren cançons com: Camí del refugi (estrena), V. Barbé-A. Marcet i l’Estaca de Lluís Llach entre d’altres. Seguí la interpretació conjunta de tots els grups amb les entranyables Muntanyes regalades de M. Soler, Pel maig que ve de C. Jannequin, Apa minyons, fora la tenda de J. Casulleres, Algú passa pel camí de X. Ferrer, Tres coses ens agraden de D. Friserich, Cànon de la Pau de F. Terral; Cançó (estrena, 1r premi del II concurs d’Elisard Sala) de V. Acuña i T. Garcés entre d’altres.

Després d’un extens i motiu recital, l’alegre adéu-siau, seguit d’un vibrant cantat i himne Els Segadors que fou interpretat per tots els assistents, públic i cantaires, amb les mans entrellaçades, com és costum, en prova de germanor i catalanitat que va donar per acabada la 13a festa de la cançó de Muntanya.

Cartell 13a Festa de la Cançó de Muntanya