FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Guillem Casanova
Foto: Guillem Casanova

Agenda / Activitats

58a Pujada a Peu als Àngels

Distància 9
Desnivell 495

20 de març 2022 - 8:00 - 13:00

Girona

Plaça dels Jurats

Preu 10€ socis del GEiEG / 15€ no socis modalitat competitiva i : 6€ socis del GEiEG / 11€ no socis categoria popular

Amb 58 edicions, la Pujada a Peu als Àngels del GEiEG, és la primera cursa de muntanya celebrada a Girona i una de les més antigues a tot l’estat. Una cita esportiva i popular que aquest any recupera el seu format habitual amb l’objectiu de reunir a centenars de participants, després d’haver-se d’adaptar a la situació sanitària en les darreres dues edicions.

Seguint amb la tradició de les primeres edicions , el recorregut consta de 9’1km, sortint des de l’església de Sant Pere de Galligants, dins del nucli antic de la ciutat de Girona, fins al Santuari de Als Àngels, passant per la Font del Bisbe, la Casa de les Figues i la pujada del «Matahomes», completant un desnivell acumulat de 485 metres. La prova consta d’una modalitat competitiva i una popular, oberta a tothom que hi vulgui participar i conclou amb una jornada festiva a l’esplanada del Santuari en que la qual participen la colla sardanista d’Aires Gironins i la coral grupista, actuant durant la tradicional missa a l’església de la Mare de Déu Als Àngels.

La prova és accessible a tothom, gràcies a la secció d’esport adaptat i amb el suport del Patronat de Turisme, Itinerarios Up Stones i l’Associació AVAN, que cada any posen a disposició de l’entitat diverses joëlettes per a persones amb mobilitat reduïda. També i en col·laboració amb l’Associació Multicapacitats, s’han fet esforços per integrar a les persones invidents. A més la Pujada també té una vessant solidària amb la Fundació Càritas Girona, ja que destina 1€ de cada inscripció als projectes socials la seva Fundació.