FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cordada Aee
Foto: Cordada Aee

Agenda / Activitats

Senderisme a les Muntanyes de Prades

Distància 15
Desnivell 550

El mes de juny arriba “el caloret”, per això, aquest Pont de la segona Pasqua ens en anem a les muntanyes de Prades a fer 3 excursions amb riu incorporat. No us deixeu el banyador.

Les Muntanyes de Prades són un Espai Natural Protegit per la seva bellesa i els seus grans valors ecològics i paisatgístics.
Abarca una gran extensió i vàries comarques de Lleida i Tarragona. Nosaltres en centrarem en les muntanyes i cingleres que hi ha a la zona de Mont-ral, La Febró i Capafons

.Una zona amb molt baixa densitat de població concentrada en aquests petits pobles. La resta és tot natura. Una natura espectacular que us animen a conèixer amb nosaltres.

EXCURSIONS PREVISTES:

Riu Glorieta:

El primer dia farem una excursió que ens porta a visitar la capçalera del Riu Glorieta, que neix als peus del poble de Mont-ral i baixa des de les muntanyes de Prades cap a la plana.
Per antics camins la ruta ens durà a visitar les fonts on neix el riu i les nombroses gorgues i salts d’aigua que trobem en aquest tram.

Distància: 11 km / desnivell 580 m

Avencs i gorgs de la Febró:

En aquesta fantàstica excursió visitarem dues de les joies que amaga aquest territori.
Els avencs de la Febró són unes escletxes espectaculars del altes parets de calcària. Un passadís de roca cobert de molsa de gran bellesa.
El riu dels gorgs és un no parar de gorgues precioses, amb salts d’aigua on si volem ens podrem fer un banyet.

Acabarem el dia visitant el poble abandonat de la Mussara a sobre de la cinglera, amb unes vistes i postes de sol de les que no s’obliden.

Distància: 16,5 km / Desnivell: 650 m

Les coves i balmes de Capafons:

Per acabar farem una ruta curta, fàcil i molt maca, sortint de Capafons, on tampoc hi mancarà l’aigua i que es durà a visitar diferents balmes que s’han fet al llarg dels segles a les cingleres. Com la cova del Boix i cova de les Gralles, una veritable catedral de la natura. Una roca foradada i un pont de roca.

Distància: 12 km / Desnivell: 480 m

ALLOTJAMENT:
Hotel rural en habitacions dobles.

GRUP: reduït