FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

La Mola de Colldejou i Serra de Llaberia (cims a Tarragona)

Distància 17 km
Desnivell +900 m /-900 m
Entitats organitzadores

Us proposem aquesta espectacular ruta circular a la Mola de Colldejou, una de les muntanyes més emblemàtiques de Tarragona, a la Serra de Mestral. La Mola de Colldejou és un massís de pedra, ben bé circular que s’aixeca 500 m per sobre la plana de Tarragona, tot rodejat de cingleres que semblen inexpugnables, el que el converteix en un excel·lent mirador del mar Mediterrani.

Sortirem del poble de Colldejou, i caminant tot xino-xano anirem a trobar un dels punts febles d’aquestes verticals parets, per on pujarem fins dalt del seu cim. Alhora que anem pujant, es va obrint davant nostre un paisatge espectacular, i podem anar contemplant les serralades veïnes, com la Serra de Llaberia, el Montsant, les muntanyes de Prades i evidentment, tota la plana de Tarragona amb el mar Mediterrani de fons.

Una vegada siguem dalt de tot, ens trobarem una gran plana coronada pel Castell, avui en runes, i que en el seu dia era una fortificació carlina que feia les funcions de punt d’observació.

Ara ja ens toca fer la baixada fins al Coll del Guix per tornar a pujar fins al cim de la Serra de Llaberia, La Miranda (fa honor al seu nom: és una bona talaia, força millor que la veïna Mola on perdem part de la panoràmica pel seu gran planell cimer).

Anirem fins a una formació força curiosa i peculiar, La Foradada, un petit i bonic pont de pedra natural abocat al cingle.

Farem també cim de la Creu de Ferro fins abans de baixar cap al de Colldejou. La baixada no serà menys espectacular que la pujada, ja que passarem per sota de les parets de la Serra de Llaberia, on podrem contemplar des de baix el Cavall Bernat, La Miranda, i caminar per un espectacular bosc on trobarem algun teix.

Distància: 17 km
Desnivell: +900 m /-900 m
Dificultat: nivell mig

Preu de les inscripcions (inclou organització i guiatge):
Socis: 18 €
Socis *30*: 17 €
Socis*60*: 16 €
No Socis: 20 €

Altres despeses:
Transport: 14 € aprox.

Cita: a les 7.30h davant la porta de l’estació de Sant Andreu Arenal (metro Fabra i Puig).