FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Excursió Infantil a Port de la Selva

Distància 7
Desnivell 370

13 de febrer 2022 - 10:30 - 18:00

Mas Ventós

carretera GIP-6041

Preu Activitat gratuïta (cal disposar d'assegurança vàlida amb cobertura d'incidències de muntanya)

En la primera sortida de la subsecció infantil de muntaya del GEiEG, es farà una excursió per la zona de Port de la Selva, des de Mas Ventós a l’Ermita de Sant Onofre a Sant Pere de Rodes. (Alt Empordà)

Durant la ruta, amb el guiatge de l’Associació la Sorellona, descobrirem diferents elements naturals, culturals i monumentals que es poden trobar a la Serra de Pau i Verdera (òlmens, murs de pedra seca, roques amb gravats…), al Parc Natural de Cap de Creus. Aquests, donaran peu a parlar dels topònims de la zona i d’algunes llegendes populars que expliquen històries misterioses amb una part real i una altra fantàstica. També, observarem i identificarem les diferents espècies de flora, donant importància a les adaptacions dels vegetals per viure en un entorn on el fort vent és protagonista.

Durant el recorregut, disposarem de binocles per tal de poder observar rastres d’animals i algunes aus que ens puguin sorprendre.

El punt de sortida serà el Pavelló Municipal Girona-Fontajau, a les 9:30h. O bé, a les 10:35h a Mas Ventós (crta. GIP-6041, El Port de la Selva).