FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

De Calella a Pineda pel salt d’aigua

Distància 14 km
Desnivell 550 m

16 d'abril 2023 - 7:30 - 19:00

Calella

Calella

Preu 20€ federats - 26€ no federats

CICLE D’EXCURSIONS I DESCOBERTA DE LA NATURA 2023
El relleu i les variacions climàtiques entre els vessants interiors i els que miren al mar condicionen i donen diversitat a la vegetació que cobreix les dues serres que conformen el Parc Natural del Montnegre i el Corredor. La proximitat del mar proporciona un grau suplementari d’humitat ambiental, afavorint una vegetació exuberant enriquida amb nombroses espècies (alzinars, suredes i pinedes de pi pinyer).
Ermita de St. Andreu de l’Arboceda: data de l’any 1079. Actualment, conserva la façana, el campanar, les parets principals i les ruïnes de l’antic Mas. Cova de l’Aram: té uns 30 m de profunditat. Amb un lot es poden veure afloraments de diversos minerals. La mina va ser explotada a principis del s. XX.
Salt d’Aigua: El més alt de la comarca, pot arribar als 25 metres d’alçada en les millors èpoques.
Itinerari: Calella – Riera de Capaspre – Coll de l’Era d’en Mòra – Camí de St. Andreu – Ermita St. Andreu de l’Arboceda – Cova de l’Aram i salt d’aigua – Riera de Pineda – Cal Capità
Distància: 14 km aprox. Desnivell: 550 m
Grau Dificultat: Sense dificultat tècnica Temps caminant: 5 hores aprox.
Lloc de trobada: Plaça d’Orfila (davant l’església parroquial)
Hora sortida: 7:30 h (es prega màxima puntualitat)
Vocal: Rosa Hontoria
Inscripcions: Fins dimarts 11 d’abril
Preu reserva autocar: 20 €
Llicència temporal (no federats): 6 €
Portar molta aigua i pals
Donat que les places d’autocar són limitades, us demanem feu les vostres reserves a la secretaria de l’AEM, al més aviat possible. Inscripcions al 933.469.604 dimarts i dijous de 18 h a 21 h o a mitjançant el nostre correu: aem@aemuntanya.cat
PER PRENDRE PART DE LES ACTIVITATS QUE PODEN INCLOURE RISC FÍSIC DELS MATEIXOS PARTICIPANTS, ÉS IMPRESCINDIBLE ESTAR EN POSSESSIÓ DE LA MODALITAT DEL CARNET FEDERATIU ADIENT AMB L’ACTIVITAT CORRESPONENT O ASSEGURANÇA TEMPORAL QUE COBREIXI ACCIDENTS DE MUNTANYA.
L’organització no es fa responsable dels accidents que es puguin produir. Llicència temporal (no federats): 6 €