FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

Cresta Espades – Posets

La cresta Espades-Posets, en condicions hivernals, segons com es trobi a nivell d’innivació, pot resultar més o menys difícil que quan està seca, ja que la roca, despullada de neu, tampoc és que sigui molt fiable (contrastant tracks de cordades que la fan en estival o en hivernal). El que es segur es que serà molt més atractiva estèticament.

És una activitat per a persones que tinguin experiència en activitats d’alta muntanya en condicions hivernals (ús de piolet i grampons) i a qui no espanti fer passos de grimpada de segon grau ni transitar per arestes aèries.

Cal una bona forma física, ja que són uns 1300 metres de desnivell acumulat en uns 10 kilòmetres (de refugi a refugi). Tot dependrà de com trobem la neu.

Indubtablement és un repte. Si et tempta… aquesta és la idea:

Programa:

Dissabte 15: Sortida de Barcelona. Viatge cap al pàrquing Espigantosa 4,5 hores amb parada. Pujada al Refugi Angel Orus. 2,5 hores. Un cop instalats farem excursió cap al Ibón Llardaneta 2 hores. Tornada al refugi per estar a taula a l’hora de sopar.

Diumenge 16: La sortida de sol ens agafarà, al Diente Royo, primer dels 3000 que farem. Seguim per la cresta d’Espadas sumant 4 tres mils i en unes 5 hores ens plantem al cim del Posets (3375 m), preveient que tot i que suigui menys de 3 kilometres, quan es va per cresta es va lent.

La baixada ens demanarà unes altres 5 hores. Si tot va bé, arribem màxim a les 18.00 h al pàrquing i així arribem a casa a una hora acceptable.

Preu inscripció (inclou organització, guia de Cordada i material tècnic):

sòcies: 180€

sòcies 30*:175€

socis “60*”: 170€

no socis: 190€

* persones que sumen 30 ó 60 sortides com a sòcies de Cordada.

Altres despeses:

Allotjament al Refugi Angel Orus Viatge, allotjament i sopar, propi i del guia, calculeu uns 50€ +/- (es paguen in situ).