FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 292

Volcans de Xile amb esquís

Novembre-desembre 2020

Les regions de La Araucanía, Los Ríos i Los Lagos, al sud de Xile, ja fa temps que s’han consolidat com una destinació habitual dels esquiadors de muntanya vinguts d’Europa i d’Amèrica del Nord als qui l’estiu els sembla una transició massa llarga entre dos hiverns. Presentem un bon grapat de volcans a través d’un viatge de neu, muntanya i natura en una àrea andina fascinant.

Foto de portada: Arribada al cim del volcà Osorno (sud de Xile), amb el volcà Puntiagudo al fons. Foto: Carles Lluch

Cent anys de FEEC – Francesc Roma

La cinquena i penúltima entrega de la història de la FEEC tracta dels darrers anys, en què han aparegut noves pràctiques que s’han acollit al marc federatiu excursionista. Moltes d’aquestes disciplines han adquirit format competitiu, sovint associades a competicions internacionals com en el cas de l’esquí de muntanya, les curses per muntanya i l’escalada esportiva.

Entrevista a Jordi Merino – Marc Cornet

El president de la FEEC complirà una dècada en el càrrec l’any que ve, havent deixat enrere un any complicat per la pandèmia i celebrat pel centenari de la Federació. Merino parla amb realisme de les dificultats de la situació actual, però amb optimisme de tot el que vindrà. Els reptes de l’excursionisme català no són pocs.

La volta a la Noguera amb BTT – Francesc Català

La comarca de més extensió de tots els Països Catalans se’ns presenta amb els peus a la plana de Lleida, el cap mirant al Pirineu i el riu Segre que cohesiona el territori. Una volta de quatre etapes amb bicicleta de muntanya ens aportarà una experiència esportiva i de coneixement del medi lluny de tota massificació.

Els Montcaus de Catalunya – Albert Masó

El territori català es troba atapeït de centenars de muntanyes de característiques i denominacions diverses. N’hi ha, però, que han estat batejades amb el mateix topònim malgrat estar situades en serralades diferents. Presentem els principals Montcaus de Catalunya, mitja dotzena de cims que comparteixen molt més que un nom.

Crèdits

VÈRTEX NOVEMBRE - DESEMBRE 2020

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO:

Luis Alfonso, Marta Bacardit, Armand Ballart, Judit Baseiria, Dani Brugarolas, Francesc Català, Eliseu T. Climent, Marc Cornet, Pere Esteban, Enric Faura, Cristina Llaó, Jesús Jordi Pinatella, Jose Lloret, Carles Lluch, Josep Llusà, Ramon Majó, Albert Masó, Arcadi Munrós, Laura Piferrer, Francesc Roma, Ester Sabadell i Aleix Serra.

COL·LABORADORS GRÀFICS:

Ton Bahi, Àlex Barceló, Edu Català, Ruth Fornos, David Guiu, Carla López, Jordi Marimon, Tasio Martin, Òscar Masó, Anna Mongay, Francesc Muntada, Jordi Preñanosa, Pep Serra, Miquel Taverna, Albert Torrent i Ivan Torres.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: