FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Revista Vèrtex - 283

Barrancs a Catalunya – Esclat de roca i aigua

Març-abril 2019

Barrancs a Catalunya, esclat de roca i aigua. Xavier Guerrero

L’orografia accidentada de Catalunya presenta un devessall de barrancs. N’hi ha d’aquàtics i de secs; d’oberts i d’engorjats; de roca calcària, conglomerada o granítica. De punta a punta de la seva geografia, el país amaga bons racons per als amants del descens de barrancs.

La gran volta al Costabona. Eva Martínez

La capçalera de la vall de Camprodon compta amb estètiques muntanyes com el Costabona. Una travessa de dues jornades l’envolta, ascendeix al seu cim i descobreix els boscos, rierols i prats d’aquest sector encavalcat entre el Ripollès i el Vallespir.

Entrevista a Pau Gómez. Oriol Sales

La professió de guia de muntanya comença a fer-se un lloc a casa nostra. El guiatge i la formació són les seves funcions principals. En el cas del Pau Gómez, a més, ell és director del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya.

Els fons d’Àfrica a cop de pedal. Manel Garcia i Miquel Femenia

El llac salí d’Assal, a 155 metres sota el nivell del mar, és el punt més baix del continent africà. Es tracta d’una de les meravelles naturals de Djibouti i representa la destinació d’una ruta amb bicicleta de muntanya per les entranyes de l’Àfrica oriental.

Crèdits

VÈRTEX 283, MARÇ-ABRIL 2019

EDITA: Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya - Federació Catalana d’Alpinisme i Escalada

Rambla 41, pral. 08002 Barcelona
Tel. 934 120 777 Fax 934 126 353
vertex@feec.cat

DIRECCIÓ: Quim P. Casadesús

CAP DE REDACCIÓ: Xavier Maduell

CONSELL ASSESSOR: Armand Ballart, Rosa Maria Bosch, Eliseu T. Climent, Samuel Colomer, Francesc Domènech, Josep Llusà, Jordi Merino, Adriana Olsina, Ester Sabadell i Joan Maria Vives.

HAN COL·LABORAT EN AQUEST NÚMERO: Luis Alfonso, Armand Ballart, Judit Baseiria, Dani Brugarolas, Núria Casaldàliga, Pere Esteban, Enric Faura, Miquel Femenia, Manel García, Pau Gómez, Xavier Guerrero, Josep Llusà, Eva Martínez, Laura Piferrer, Marc Pinsach, Ester Sabadell, Oriol Sales, Marta Sánchez, Aleix Serra i Valentí Zapater.

COL·LABORADORS GRÀFICS: Pau Aguilera, Manolo Barcia, Juan Manuel Borrero, Júlia Busquets, Júlia Casanovas, Edu Català, Adrià Chueca, Pep Hubach, Christophe Levillain, Nora Marcilla, Anna Mongay, Enric Navarrete, Pep Serra, Mauri Torry, Guillem Ullastre i Rafa Vadillo.

PUBLICITAT, ADMINISTRACIÓ I VENDES: Consol Rodríguez

SUBSCRIPCIONS I ATENCIÓ AL LECTOR: vertex@feec.cat

CORRECCIÓ LINGÜÍSTICA: Xavier Maduell

MAPES: MCH

MAQUETACIÓ I DISSENY: Ió Lab - Jaume Marco

IMPRESSIÓ: Litografia Rosés, SA

DISTRIBUCIÓ: SPM, SL / Llibreria Altaïr, SL

Dipòsit legal: B. 36121-1965

ISSN: 0042-4420

Reservats tots els drets. Aquesta publicació no pot ser reproduïda ni totalment ni parcial sense consentiment de l’editor. Tampoc no pot ser transmesa per cap mitjà o mètode, ja sigui electrònic, mecànic o d’altre tipus.

Vèrtex no es fa responsable de les opinions i valoracions subjectives que els col·laboradors puguin fer en els articles publicats a la revista.

Vèrtex adverteix al lector que la pràctica dels esports de muntanya comporta riscos i aconsella extremar-hi les precaucions.


Membre de:

Amb el suport de: