FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/01/2017

Vuit joves participen en les Estades Hivernals a la zona d’Ulldeter

Alpinisme Formació

Les Estades Hivernals per a joves organitzades per l’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’han celebrat a la zona d’Ulldeter del 27 al 30 de desembre.

Un total de vuit nois i noies, amb edats compreses entre els 14 i els 18 anys, han estat quatre dies d’activitat on han gaudit d’un temps i unes condicions molt bones per a la pràctica de l’alpinisme i l’escalada.

Els tècnics responsables d’aquestes jornades, Lluc Pellissa i Adrià Chueca, tenien l’objectiu principal de donar a conèixer les eines i característiques del terreny hivernal i les pautes de seguretat que caldrà tenir en compte a l’hora de realitzar una activitat hivernal.

Durant les jornades s’han realitzat tallers de progressió amb grampons, autodetencions i nivologia. Després de practicar i realitzar una ascensió al Gra de Fajol Gran, l’activitat va prendre cos amb una sèrie de tallers i activitats enfocades als terrenys més tècnics, com l’escalada en gel, mixta i en roca, i tot el que comporta la diversitat d’encordaments que s’hi poden utilitzar i aplicar.

Amb unes condicions més que acceptables i amb unes ganes desbordants per part dels participants, en la darrera jornada es va realitzar una activitat completa ascendint dues canals de dificultat al Gra de Fajol Petit, com són la directa o del diedre, i la clàssica canal estreta.

Fotos / Adrià Chueca