FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/11/2017

Vuit candidats a guardes visiten el refugi de la Morera de Montsant

Refugis

 

Un total de vuit dels diferents candidats a guardes del refugi de la Morera de Montsant, han pogut visitar en primera persona el que ha de ser aquesta nova instal·lació al Priorat.
La visita ha servit per poder veure ‘in situ’ la situació actual de les obres de condicionament que es fan a l’antic Ajuntament de la Morera de Montsant i nou Refugi de la FEEC.
L’edifici que consta de tres plantes, té un primer pis amb l’entrada principal on trobem una zona d’habitacions, banys i un espai reservat per la recepció.
La planta superior s’estructura també amb habitacions i banys a més a més d’un espai diàfan destinat en un principi a convertir-se en una aula on es podran fer projeccions.
La planta baixa queda reservada per la cuina, el bar i un ampli espai que ha de servir com a menjador.
Els operaris segueixen treballant per poder tenir enllestit el refugi aquest pròxim mes de desembre.
El mateix encarregat de la remodelació de l’espai, l’arquitecte, Adrià Casajuana, va ser el guia de la visita al costat del Vicepresident segon de la FEEC i cap de l’àera de Territori, Josep Casanovas. A la visita també hi va participar el Vicepresident primer de la FEEC, Lluís Simó i la vocal de la Federació, Carmé Oró.

Com optar a ser guarda?

Després d’aquesta primera visita, cal recordar que la  convocatòria estarà oberta fins al pròxim 28 de desembre, data de termini d’entrega de la documentació en qualsevol dels formats permesos a les bases.

Si algun dels intressats té qualsevol dubte s’ha de posar en contacte amb el Comitè de Refugis de la FEEC, a través del correu electrònic refugis@feec.cat o al telèfon de la FEEC, 93 412 07 77.
Totes les característiques tècniques i les condicions de l’explotació d’aquest nou Refugi es poden trobar dins del plec.

Consulta el Plec de Condicions per a la concessió de l’explotació del Refugi de la Morera de Montsant.

Reglament d’ús dels Refugis de la FEEC

 

El Refugi de la Morera de Montsant

Després que l’Ajuntament de la Morera de Montsant fes públic el plec de clàusules administratives particulars per a la concessió administrativa d’ús privatiu de l’edifici per a la instal·lació d’un refugi de muntanya, la Federació va presentar el seu projecte, que finalment va ser l’escollit pel tribunal de selecció. La ubicació del nou equipament, a la serra de Montsant, on la FEEC no hi tenia cap refugi, així com la multitud de possibilitats que l’entorn ofereix als amants de l’excursionisme i dels esports de muntanya, va fer que des del primer moment s’apostés de manera ferma per optar a la licitació. Excursionisme clàssic, senderisme i escalada seran les activitats de muntanya estrella que podran fer els futurs usuaris del refugi. Sense oblidar el ric patrimoni cultural i enològic de la zona, al cor del Priorat.

Tenint en compte que un dels principals objectius de la FEEC és la promoció de l’excursionisme i dels esports de muntanya en tot el territori, considerem prioritària la possibilitat de poder gestionar un refugi de muntanya a la serra de Montsant, un dels pocs massissos on la FEEC no té cap refugi de muntanya.

Per la consecució d’aquest objectiu la FEEC presenta el següent projecte, fonamentat sobre quatre eixos vertebradors per tal d’aconseguir una eficaç gestió d’aquest equipament. Una gestió destinada a tots els públics, des del més familiar fins als competidors d’alt nivell.

Els quatre eixos vertebradors en la proposta de gestió del refugi són, per aquest ordre:

– Servei d’allotjament
– Servei de restauració i bar.
– Centre per impartir la formació federativa relacionada amb l’excursionisme que proposa la FEEC.
– Centre de referència per a albergar les possibles concentracions que tinguin els diferents centres de tecnificacions i seleccions esportives catalanes de les diferents disciplines de muntanya que té la FEEC.

Des del Comitè de Refugis de la FEEC s’ha apostat per reformar l’edifici per adequar-lo a les necessitats dels possibles usuaris. Conscients de les particularitats que té aquest equipament, bàsicament pel fet d’ubicar-se al bell mig d’un nucli de població habitat com és la Morera de Montsant, amb tot el que això suposa, des de la Federació apostem per habilitar l’edifici com a refugi seguint uns paràmetres diferents als d’un refugi aïllat situat al mig de la muntanya. Per això es va elaborar un projecte bàsic que vam adjuntar al dossier, on es divideix l’espai destinat a la pernocta en diferents habitacions d’una capacitat de 4 i 8 persones respectivament. Amb aquesta iniciativa apostem tant per la comoditat de l’usuari comú, que acostuma a agrair dormir en estances amb menys llits que la d’un refugi convencional, com per incentivar la pernocta de famílies i grups d’amics, que de ben segur valoraran molt positivament la distribució d’habitacions plantejada en el projecte bàsic.

 

Conscients de les particularitats que té aquest equipament, bàsicament pel fet d’ubicar-se al bell mig d’un nucli de població habitat com és la Morera de Montsant, amb tot el que això suposa, des de la Federació hem apostat per habilitar l’edifici com a refugi seguint uns paràmetres substancialment diferents als d’un refugi aïllat situat al mig de la muntanya.