FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/04/2014

Vint aspirants al Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya

Alpinisme

49 sol·licituds, 29 candidates i vint aspirants finals són els números que resumeixen l’èxit de la convocatòria per accedir a les proves d’accés i control del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC). Les proves, que es van celebrar el passat cap de setmana, apunten el bon estat de forma que viu l’alpinisme femení a Catalunya i el treball que s’ha fet des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya per promocionar el grup.

De les vint aspirants finals al GFTAC es van fer dos grups que es van repartir en dues jornades: un primer grup amb les noies que comptaven amb poca o cap experiència en una o vàries disciplines de l’alpinisme, i un altre amb les noies que comptaven amb més experiència en les principals disciplines de l’alpinisme. En els propers dies es farà pública la llista d’esportistes seleccionades que formaran part del GFTAC durant aquesta nova temporada.

Proves d’accés i control

El primer grup es va trobar a Bagà dissabte al matí, on van tenir lloc les presentacions dels tècnics i les esportistes i es va repassar el programa de la jornada. La primera prova del dia va ser l’ascens d’una pujada de 725 metres en el menor temps possible. Després van tenir lloc les proves d’escalada per a avaluar els coneixements, els nivells tècnics i físics però també les aptituds i actituds de les esportistes. Al llarg de la tarda les noies van poder realitzar les proves d’agilitat i l’entrevista personal.

L’endemà diumenge va ser el torn de l’altre grup, ja amb més experiència, que van iniciar la jornada amb una prova de resistència, aquest cop sobre els esquís de muntanya amb dues baixades i una pujada en un circuit amb trams de tot tipus. Després, es va fer la prova d’escalada en roca, i a la tarda les noies van fer les entrevistes personals.