FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Vilanova i la Geltrú acull les estades d’escalada d’activitat competitiva per a joves de la FEEC | FEEC

Notícies - 15/12/2014

Vilanova i la Geltrú acull les estades d’escalada d’activitat competitiva per a joves de la FEEC

Escalada esportiva

Durant el 6, 7 i 8 de desembre, joves escaladors del Centre Excursionista del Penedès, el Centre Excursionista la Xiruca Foradada del Pla de Santa Maria (l’Alt Camp), l’Associació Esportiva Deu Dits de Barcelona i la Unió Excursionista de Sabadell van participar en les Estades d’escalada d’activitat competitiva, que en aquesta ocasió han estat d’escalada esportiva. Les Estades han estat organitzades per l’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) amb la col·laboració de l’Agrupació Excursionista Talaia i l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Durant tres dies els joves i els tècnics acompanyants, Pol Palau (Associació Esportiva Deu Dits i membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva) i Bernat Sanz (Agrupació Excursionista Talaia) van tractar diferents aspectes com la seguretat, el perfeccionament de la tècnica, l’entrenament o l’aprenentatge de les caigudes sense risc. A més, van rebre la visita de l’Helena Alemán (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) membre de la Selecció Catalana d’Escalada Esportiva i del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC), amb qui van poder compartir entrenaments i experiències.

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i a l’Agrupació Excursionista Talaia van cedir les instal·lacions de les Casernes, idònies per realitzar aquestes estades ja que van permetre fer tant circuits de boulder com exercicis tècnics sobre el rocòdrom de corda.
També és vol encoratjar als joves a seguir escalant amb regularitat per tal de seguir progressant i a començar a participar en competicions com a part del seu creixement personal, a més de gaudir dels companys i la muntanya.