FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 25/02/2024

Vallès Drac Kids, una cursa ràpida i multitudinària

Vallès Occidental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Els voltants del Parc de les Nacions Unides de Terrassa han estat l’escenari de la celebració de la Vallès Drac Kids. Enguany, l’esdeveniment ha tornat amb força al Circuit Català d’Escoles de Trail, una iniciativa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) creada amb l’objectiu de fomentar la participació dels més joves en les curses per muntanya.

Aquest any, la Vallès Drac Kids es reincorpora al Circuit Català d’Escoles de Trail, una iniciativa impulsada amb motiu del centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i que enguany celebra la seva tercera edició amb fins a sis proves. La prova del Club Excursionista de Terrassa, i del seu Kames Kids Trail, és la tercera jornada del circuit que va començar al setembre amb el curs escolar amb Les Minis de Vilamajor del Club Excursionista Caminaires de Vilamajor.

Els recorreguts, que han tingut lloc principalment per corriols fàcils i pistes, s’han caracteritzat per l’absència de desnivells significatius, assegurant així que els més de 250 nens i nenes i les seves famílies hagin pogut gaudir de la cursa al màxim. Els camins ben marcats i la presència d’un gran nombre de corredors han creat un ambient divertit i molt participatiu al Parc de les Nacions Unides, que ha servit com a camp base de la competició.

El Club Excursionista de Terrassa ha demostrat una dedicació excepcional en el disseny dels recorreguts, adaptant-se a les diferents edats dels participants i assegurant-se que cadascun gaudeixi d’una experiència única.

Amb un total de quatre circuits:  Des dels petits esportistes sub-6 fins als més grans sub-14, cada circuit, amb distàncies que varien d’ 1 a 3,2 km, han estat marcats meticulosament per proporcionar un repte adequat a cada grup d’edat. Aquesta atenció als detalls reflecteix la passió dels organitzadors per fer de la Vallès Drac Kids una oportunitat inclusiva i enriquidora per tots els infants, que al cap i a la fi es la rao de ser d’aquest circuit.

El pròxim 14 d’abril, el Circuit Català d’Escoles de Trail continuarà amb la tècnica i divertida 4TKids organitzat pel Club Excursionista l’Areny.