FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 28/10/2023

Les Minis de la Fem Sui: arranca el III Circuit Catala d’Escoles de Trail

Vallès Oriental Curses per Muntanya Escoles de trail

Aquest dissabte, els joves corredors i corredores de muntanya van omplir els boscos de Sant Antoni de Vilamajor per a l’esperada competició de “Les Minis de la Fem Sui,” que ha servir com a primera prova del III Circuit Català d’Escoles de Trail. La cursa pels mes joves corredors de la FEM SUI ha tingut lloc als afores de Sant Antoni de Vilamajor, oferint la oportunitat perquè els més petits s’iniciïn en el món de les curses per muntanya.

“Les Minis de la Fem Sui” ha presentat quatre circuits no competitius adaptats a diferents grups d’edat, que van ser anomenats amb noms al·lusius a la fauna: Cérvols, Esquirols, Guineus i Llops. Aquesta diversitat va permetre que nens i nenes de totes les edats i nivells d’experiència poguessin participar i gaudir de l’emoció de córrer per la natura en un entorn controlat.

Els circuits, tot i ser no competitius, van resultar ser laberíntics i exigents, amb terrenys irregulars que incloïen arrels i trialeres. Aquest disseny va desafiar els joves corredors i corredores, fomentant la seva habilitat i confiança en la muntanya en una cursa molt corredora. Tot i això, es va prestar especial atenció a la seguretat, amb marques clares i personal de suport a punt per ajudar i supervisar els més petits, assegurant-se que tothom gaudis de l’esdeveniment de manera segura.

La competició va atreure una bona afluència, fins a 80 infants amb les seves famílies i amics que es van apropar donar suport als joves participants, i tot l’equip organitzatiu i de voluntaris del CEC Vilamajor així com el mateix president a la FEEC, Jordi Merino qui va voler seguir en primera persona la primera cursa del circuit i participar de l’entrega de premis, conjuntament amb la Marta Anglès, coordinadora del Circuit Català d’Escoles de Trail de la FEEC, el president del Centre Excursionista Caminaires de Vilamajor en Florentin Ibáñez i la regidora d’esports de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor na Carla Rosado.

Amb l’èxit d’aquest esdeveniment i l’entusiasme demostrat pels joves corredors i corredores, “Les Minis de la Fem Sui” serveix d’arrancada pel III Circuit Català d’Escoles de Trail, una oportunitat única per als joves d’introduir-se i gaudir de les curses per muntanya, que tindrà la següent parada el pròxim 19 de novembre amb el Cirera Trail Kids, que transcorre per les pistes i corriols de l’entorn de les muntanyes del Montpedrós a Santa Coloma de Cervelló.