FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/03/2022

Valentina Aguado i Eneko Carretero s’emporten la primera prova de la Copa Catalana de bloc

Garraf Escalada esportiva Escalada

Dia històric el que s’ha viscut a la sala Indoorwall de Vilanova i la Geltrú amb l’inici de la 14a Copa Catalana de Bloc. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha recuperat una competició que s’havia deixat de fer l’any 2016 i que ara torna amb força i amb un format renovat.

L’inici no ha pogut ser millor. Un total de 125 inscrits han participat de la prova, conformant un nou registre rècord per una competició d’escalada de la FEEC i que ha servit per posar en valor el bon estat de la salut d’aquest esport al país. Cal destacar, a més a més, el gran nombre de participants en categories de base que és un reflex més, del moment cap on camina aquest esport.

La prova del Garraf ha tingut un alt nivell qualitatiu de participació en totes les categories tot i la pluja del matí que ha obligat a treballar fort per a poder tenir garanties en el mur exterior.

La copa amb nivell de Copa del Món

L’argentina, establerta a Catalunya, Valentina Aguado, ha estat la gran dominadora de la prova en categoria femenina. Aguado viu a Catalunya per preparar les proves europees de la Copa del Món d’aquesta temporada. L’argentina, que es va quedar per molt poc fora dels JJOO de Tòquio, té com a clar repte ser als JJOO de París 2024.  Aguado, cinquena al Mundial Juvenil d’Austria, va demostrar que arribava amb un punt més que les seves rivals a Vilanova que la van seguir de molt a prop.

Les sis finalistes van mantenir una bonica i igualada prova que va deixar finalment a Valentina Aguado com a guanyadora i a Francis Guillen (CE Sant Quirze) i Maria Benach (CEM Sant Llorenç) ocupant els altres dos llocs del pòdium.

La final va ensenyar blocs molt tècnics i físics amb algun bloc final de coordinació. Les participants van trobar dificultats en els darrers moviments de les zones per aconseguir els tops.

Rut Montsech (CE Alpicat) quarta, Aida Torres (CE Torelló) cinquena i Lucia Miranda sisena (UEC Cornellà) han tancat la classificació de la final.

En categoria masculina el guanyador va ser el basc Eneko Carretero ques es va imposar al català Lluc Macià (CE Esparreguera) i al madrileny, Sergio Verdasco.

Carretero que com Verdasco, viuen a Catalunya, va dominar la prova amb uns blocs molt físics. De fer el canasament s’ha deixat notar en els darrers blocs per part de la majoria de participants a la final.

Cedric Milles quart (CE Sant Celoni), Guillem Monsech cinquè (CE Alpicat) i Lau Macià sisè (CE Esparreguera) han tancat la classificació de la final masculina.

Remarcar també la gran feina del equipadors de la competició, amb en Fèlix Obrador al capdavant que han aconseguit tenir una classificació esglaonada i equiplibrada i amb pocs tops a les finals.

La prova de la Copa es va poder seguir en directe per Esport Plus TV de manera gratuïta i es pot recuperar a la plataforma de pagament de la mateixa Esport Plus TV.

La pròxima cita amb la copa és aquest mateix cap de setmana a la sala Flahss de Sant Cugat.

Consulta totes les classificacions