FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Trail Xics Montseny
Foto: Trail Xics Montseny

Notícies - 01/06/2021

Uns 200 nens i nenes corren a la primera cursa per muntanya d’escoles trail de l’any

Vallès Oriental Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Uns 180 nens i nenes d’entre 3 i 14 anys han introduït aquest cap de setmana la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail a la Mini Trail de la Trail Xics Montseny. Aquesta és la primera cursa pels més petits des de fa més d’un any, ja que l’any passat es van haver de suspendre totes les curses per muntanya d’escoles trail a causa de la Covid-19, inclosa la primera edició del circuit que s’havia de celebrar el 2020.

Aquest any, la Mini Trail no entra dins del calendari del primer Circuit Català d’Escoles Trail, però preveu fer-ho l’any que ve. El Comitè d’Escoles de Trail està acabant de perfilar l’elaboració del nou calendari que es donarà a conèixer en les pròximes setmanes. Serà un calendari escolar, de finals d’agost fins al mes de juny, amb diferents proves d’arreu de Catalunya, com ja estava previst en l’edició que s’havia de celebrar l’any passat.

La primera cursa per muntanya d’escoles trail del 2021

Un dia assolellat i molt calorós ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als joves participants i als seus pares el dia de la cursa. Per sort, els recorreguts de les 7 categories diferents passaven per corriols sota boscos i l’ombra dels arbres ha protegit als nens de la calor. Les categories de la prova s’han decidit per franges d’edat i el recorregut s’ha adaptat a les capacitats físiques i esportives de cada edat. Així doncs, la cursa ha constat d’uns recorreguts tècnics circulars amb 1km de distància i 15m de desnivell positiu acumulat per als més petits i 4,2km de distància i 100m de desnivell positiu acumulat per als més grans, tots amb començament i final al parc d’activitats d’aventura Montseny Aventura a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental).

43 nens i nenes han pujat al podi de la Mini Trail, 3 femenines i 3 masculines per a cada categoria. Tot i això, la Trail Xics Montseny aposta per donar valor a la participació de tots els nens i nenes i els ha premiat amb una medalla a cada un d’ells.

Protocols de seguretat per la Covid-19

La Mini Trail ha seguit tots els protocols de la FEEC per garantir la seguretat de tots els participants de la cursa davant la Covid-19. Així doncs, el nombre màxim de participants i assistents s’ha reduït, les mascaretes han sigut obligatòries en els moments de concentració de persones i les sortides han estat esglaonades, entre altres.