FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Trail Xics Montseny
Foto: Trail Xics Montseny

Notícies - 21/05/2021

La ‘Mini Trail’ introdueix la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

Vallès Oriental Curses per Muntanya Curses per Muntanya Entitats

El dissabte 29 de maig els més petits tindran l’oportunitat de demostrar el seu talent en les curses per muntanya en la Mini Trail de la Trail Xics Montseny. Aquesta serà la primera edició del nou format de la cursa i també la primera cursa per muntanya pels més “xics” de l’any. A més a més, la Mini Trail servirà com a introducció de la primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) que s’estrenarà aquest any.

El Circuit s’havia d’estrenar el passat 2020, però a causa de la pandèmia es va haver de suspendre. El Comitè d’Escoles de Trail està acabant de perfilar l’elaboració del nou calendari que es donarà a conèixer en les pròximes setmanes. Serà un calendari escolar, de finals d’agost fins al mes de juny, amb diferents proves d’arreu de Catalunya, com ja estava previst en l’edició que s’havia de celebrar l’any passat.

Característiques de la Mini Trail

La Mini Trail estarà dividida en 7 categories diferents organitzades per edats i que van dels 3 als 14 anys. Per cada categoria està pensada un recorregut diferent que té en consideració les capacitats físiques i esportives dels nens d’aquella edat. A més a més, els infants d’entre 3 i 6 anys (de les categories St. Elies i Samón) podran anar acompanyats d’un dels seus pares que haurà de dur la mascareta en tot moment. La cursa constarà d’uns recorreguts circulars tècnics amb començament i final al parc d’activitats d’aventura Montseny Aventura a Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental) i que transcorreran per corriols que passen entremig de boscos. Els recorreguts per edats són els següents:

  • Categoria St. Elies: 3-4 anys (Any de naixement, 2017); Recorregut:  1,0 km 15+
  • Categoria St. Elies: 4-5 anys (any de naixement, 2016); Recorregut:  1,2 km 15+
  • Categoria Samón: 5-6 anys (any de naixement, 2015); Recorregut:  1,2 km 15+
  • Categoria Sui: 6-8 anys (any de naixement 2013 i 2014); Recorregut:  1,5 km 30+
  • Categoria Matagalls: 8-10 anys (any de naixement 2011 i 2012); Recorregut: 2,2 km 40+
  • Categoria Agudes: 10-12 anys (any de naixement 2009 i 2010); Recorregut: 3,2 km 80+
  • Categoria Turó: 12-14 anys (any de naixement 2007 i 2008); Recorregut: 4,2 km 100+ 

Les inscripcions a la Mini Trail de la Trail Xics Montseny ja han arribat al màxim de 180 inscrits i estan tancades.

La primera edició del Circuit Català d’Escoles Trail

Amb la creació del nou Circuit Català d’Escoles Trail la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya vol donar-li l’oportunitat als més joves d’iniciar-se en les curses per muntanya. D’aquesta manera s’obre un camí perquè els més petits puguin aprendre els beneficis de la pràctica esportiva, iniciar-se en el món de la muntanya i, sobretot, passar-s’ho bé mentre ho fan.

Des de la FEEC es vol seguir potenciant la formació i posar en valor el treball que fan les entitats per formar als esportistes de muntanya.