FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jordi Saragossa
Foto: Jordi Saragossa

Notícies - 13/06/2022

Una setantena de nous cims disponibles a la Via Pirinenca

Entitats Federats

El proper dissabte dia 2 de juliol, il·luminarem simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu amb una participació de mes de 1.500 excursionistes.

Ho farem utilitzant uns farells especials i llanternes frontals, crearem una línia de llum que recorrerà tota la serralada, de l’Atlàntic a la Mediterrània, per a reivindicar el dret a l’autodeterminació dels pobles.

Els cims s’agruparan per comarques. El dia de l’acció, a cada comarca hi haurà un responsable de zona. També s’habilitaran uns portals de pas (check-in), on s’entregaran els darrers materials i es donaran les últimes informacions pel correcte funcionament de l’activitat.

El projecte rep el nom de Via Pirinenca i té com a principal repte arribar il·luminar simultàniament més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu.

A partir d’aquest dilluns s’han habilitat 72 cims més per aquesta acció.

La iniciativa s’inspira en mobilitzacions anteriors, com ‘Llum i llibertat’ que va il·luminar 131 agulles de Montserrat (2019), les rèpliques basques que van il·luminar muntanyes emblemàtiques com Aiako Harria, Txindoki o Anboto (2019), o la mobilització ‘Cims per la llibertat’ (2018).

Hi haurà alguns cims només aptes per a alpinistes amb gran experiència, però una gran part dels cims estaran oberts a la participació de tota mena de muntanyencs. Cada cim serà un repte col·lectiu basat en la cooperació, cuidant en tot moment la seguretat dels participants.
El respecte al medi ambient serà fonamental en aquest projecte. Per això, la participació comptarà amb un sistema d’inscripció dissenyat per evitar la massificació.
Com participar de l’acció?

La inscripció és imprescindible per participar a la Via Pirinenca. La inscripció serveix per organitzar la mobilització, per garantir una assegurança d’accident i rescat a totes les persones que participin, i per contribuir econòmicament al finançament de l’esdeveniment. La inscripció serà personal.

Per poder participar de la “Via Pirinenca” primer s’ha d’apadrinar un dels cims que podem apadrinar entitats, institucions o particulars.

Les entitats que ja tinguin un farell de l’acció de “Llum i Llibertat” tindran un preu reduït si poden aprofitar aquell farell.

Per apadrinar el cim i fer la inscripció s’ha d’entrar a aquest enllaç.

Un cop apadrinat el cim el sistema generarà diferents codis que seran el del nombre de persones que podran anar a aquell cim en concret.  Amb aquest codi caldrà fer la inscripció particular i obligatòria a aquest enllaç.