FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 14/09/2023

Una selecció inclusiva busca relleu a Villanúa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de  Curses per Muntanya disputarà aquest pròxim cap de setmana el campionat estatal de curses verticals a Villanúa (Osca).

El seleccionador, Pere Rullan, s’emporta fins al pirineu aragonès a un equip eclèctic i que parteix com un dels grans favorits a la victòria final.

Rullan, actual campió estatal de Curses Verticals, haurà de veure des de la barrera qui serà el seu succesor. El solleric, establert a la Cerdanya, es perdrà per primer cop el campionat que ha dominat els darrers anys amb autoritat.

Pere Rullan ha estat el gran dominador de les curses verticals

La selecció masculina tindrà quasi segures dues baixes importants. Un dels grans favorits, líder de la Copa Catalana de Verticals i tercer en l’últim estatal, Jordi Bolet (UE Vic), es perdrà la cita aragonesa per lesió. Bolet no arriba a la cursa i espera poder acabar la temporada catalana. Un altre dels que podia tenir opcions a títol, Arnau Aranda (AE Matxacuca), serà dubte fins a última hora a causa d’unes molèsties que arrossega i que poden fer que l’actual campió de Catalunya es perdi també l’estatal.

Tot i aquestes baixes Rullan ha dibuixat un equip competitiu i que vol lluitar pels llocs de privilegi de l’estatal amb; Marc Ollé (GE Oliana), David Soler (CMR Olesa), Wifred Lladó (CE Solsonès), Luisma Mas (CBTT Montbike) i Pol Makuri (CE Madteam). Makuri serà el primer esportista discapacitat que competirà amb la selecció catalana en una competició oficial. Per Rullan ha destacat el paper de Makuri i la seva implicació a la Copa Catalana de Verticals i remarca que vol ser un pas més per a fer un equip més inclusiu. Per Rullan explica que el bon paper de Makuri a la copa és també una recompensa per a l’esportista i vol ser una reivindicació per a poder crear una categoria específica en els pròxims estatals.

Pol Makuri serà el primer esportista amb discapacitat que participarà amb la selecció catalana

Pol Makuri disputant la vertical del Sobrepuny. Foto: Quim P. Casadesús
Pol Makuri disputant la vertical del Sobrepuny. Foto: Quim P. Casadesús

L’equip femení surt com un dels grans favorits a la victòria final. Encapçalat per la líder de la Copa Catalana i Campiona de Catalunya, Núria Hospital (C.Camí dels Ibers Trail) la selecció catalana vol seguir posant el seu nom en els campionats estatals. A la Núria Hospital l’acompanyaran Mireia Hernández (Corredors de Fons Viladecavalls), Rosa Navarro (SE Ateneu Santjustenc),  Rosa Maria Nieto (CM Monistrolenc) i Marta Llagostera (A. Running Vigia).

La selecció marxarà aquest mateix dissabte cap a Osca amb una trentena d’esportistes de totes les categories i amb Pere Rullan i Fernando Rosa, com a tècnics del combinat català.

Mundialistes catalans

En categoria sub23 Catalunya buscarà repetir el triplet de l’última edició on; Laia Montoya (CE 2×2 Santpedor), Núria Tarragó (FAES) i Carla Esclusa (CEQUIE) van ocupar els tres calaixos del pòdium en un domini absolut de l’equip català a la vertical de Ladrillar. Les tres esportistes catalanes repeteixen a la llista de la selecció. En categoria masculina Josep Lladó (CE Súria),  Joan Valls (CA Ibars d’Urgell) i amb el dubte d’Arnau Aranda, l’equip català intentarà fer-se un lloc entre l’elit de les verticals.

Pel que fa a les categories de formació l’equip català comptarà amb els medallistes en el darrer mundial juvenil de Curses per Muntanya  on la delegació catalana va sumar 26 medalles en les diferents categories i modalitats.

L’equip junior que competirà al KV de Villanúa estarà format per; Mar Córdoba (CE Sant Quirze), Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam) i Tina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà) en categoria femenina i Aniol Pujiula (GECA), Pep Mirabet (CE Rafalgarí), Nil Alonso (UECAnoia), Jan Torella (UEC Anoia), Ïu Net (Trail Xics Montseny) i Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà) en masculina.

Pel que fa als juvenils; Gabriela Lasalle (AE Mitja del Castell) , Rut Córdoba (CE Sant QUirze) i Judith Noray (CEAR) en femenina i Jordi Cortés (CE Aran), Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Soler (CCE Llorençà), Pere Menéndez (CM Terrassa) i Lluis Puigvert (CE Girona) en masculina composaran la selecció que es desplaçarà fins a Osca aquest pròxim cap de setmana.