FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 06/08/2023

Catalunya, planter mundial d’Skyrunning

Curses per Muntanya

El Gran Sasso a l’Aquila a Itàlia ha tornat a ser l’epicentre mundial del Skyrunning juvenil acollint per cinquena vegada el Mundial Juvenil de curses per Muntanya.

En total 12 esportistes FEEC – dels 18 convocats per la federació estatal – han participat de la competició mundialista tornant d’Itàlia com un dels planters d’Skyrunning més potents de tot el món amb un bany de fins a 16 medalles en dues jornades competitives.

Divendres 4 es va disputar la proba de KV, un traçat de 3,8 kilòmetres de recorregut amb 1.033 positius en el que els catalans van aconseguir fins a 8 de les 9 medalles del combinat estatal en el primer dia de mundials.

A la Youth A, (esportistes de 15-16 anys) Biel Sagués (CE Moianès Independent) es proclamà campió del món després de completar el recorregut amb un temps de 00:40:03. L’Uma Plans, (CE Moianès Independent) es penja el bronze mundial de cronoescalada amb un temps de 00.50.28

A la categoria Youth B, (esportistes de 17-18 anys) doblet, els dos ors han estat pels catalans Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell) aturant el crono en 0:47:36 i Lluís Puigvert, (CE Girona) amb un temps de 0:37:54.

El podi de la Youth C (esportistes de 19-20 anys) la masculina també ha tingut un fort regust català amb un Iü Net (Trail Xics Montseny) que es proclama Campió del Món amb un temps de 0:36:46. Jan Castillo (CE Moianès Indenpendent) es fa amb el subcampionat, que amb un temps de 00.38.43.

A la categoria U23 (esportistes de 21 a 23 anys) tampoc han faltat catalans al podi: Medalla de plata per Arnau Aranda (AE Matxacuca) amb un temps de 0:37:42. Medalla de bronze per Núria Tarragó (FAES Sallent) amb un temps de 0:51:03.

Diumenge 6 d’agost ha estat el torn de la prova Sky en la que el jove planter català ha aportat 8 medalles més al combinat de la FEDME en dos recorreguts, un de 13 quilòmetres i 1300 + pels més joves (Youth A i Youth B) i un de més exigent amb 23 quilòmetres i 2.226 + pel més rodats. (Youth C i U23)

A la Youth A Biel Sagués (CE Moianès Independent) ha repetit al calaix més alt del podi. Uma Planas (CE Moianès Independent) ha retallat una posició vers la Vertical i la Sky es fa amb el títol de subcampiona del món.

A la Youth B, Lluís Puigvert (CE Girona) tampoc a perdonat i repeteix amb una altra medalla d’or. Marti Costa (Mountain Runners Berguedà) no ha volgut tornar de buit a Catalunya i ha posat el seu “granet de sorra” a aquest mundial amb una medalla de plata. Gabriella Lasalle, (AE la Mitja del Castell) ha estat també imbatible a la prova Sky guanyat-se un merescut doblet, dos ors en dues jornades competitives.

Jan Torrella (UEC Bagà) i Ïu Net (Trail Xics del Montseny) de la Youth C s’han mogut de calaix però no s’han baixat del podi, proclamant-se campió i sots-campió del món respectivament.

Gràcies a la “performance” de la Núria Tarragó (FAES Sallent) a la categoria U23 de la Sky també s’ha parlat català sumant una medalla de or.

A les 16 medalles aconseguides a la Vertical i la Sky cal sumar fins a 10 medalles de la combinada, amb quatre medalles d’or de Biel Sagués, Gabriela Lasalle, Luis Puigvert, Iu Net, quatre medalles de plata de Martí Costa, Núria Tarragó, Jan Torrella i Arnau Aranda i dues de bronze per l’Uma Plans i Jan Castillo.

Els catalans han sumat un total de 26 medalles, de les 30 aconseguides pel combinat estatal.

Els catalans han sumat un total de 26 medalles, de les 30 aconseguides pel combinat estatal,  en dues competicions i la combinada. Uns resultats que avalen la gran tasca duta a terme des dels planters de les escoles de Curses per Muntanya i des del mateix CTCMC per la tecnificació dels joves corredors i corredores de muntanya de Catalunya.